Afgelopen dinsdag 23 november is er een feestelijke voorstelling van Tina de Musical in het Beatrix Theater in Utrecht. Vanavond gaat Gaia Aikman op als Tina Turner.

Gaia begon haar carrière in 2004/2005 als kleine Nala in de musical Lion King. In 2016-2019 schreef zij geschiedenis door als eerste actrice zowel de rol van kleine als grote Nala te hebben gespeeld. In 2019 speelde zij de rol op West End, Londen. Ze was verder te zien in de musicals Dreamgirls (2015) en The Bodyguard (2016) en in 2017 deed zij mee aan The Voice of Holland.

Gaia Tina4
Tina de Musical vertelt het verhaal over het roerige leven en carrière van Tina Tuner, geboren als Anna Mae Bullock. De band met haar moeder is nooit goed geweest en ze groeit grotendeels op bij haar grootmoeder. Als zij overlijdt gaat Anne Mae naar haar moeder en zus in St. Louis. Als ze op een avond uit gaat, ontmoet ze zanger Ike Turner. Als hij haar hoort zingen is hij meteen onder de indruk en besluit Anna Mae mee te nemen op tournee. Ze vormen uiteindelijk het duo Ike en Tina Turner, waar Tina haar artiestennaam krijgt, en ze trouwen. Het huwelijk is verre van goed en Tina wordt jaren lang door Ike mishandeld en onder druk gezet. Als ze eindelijk de moed heeft om bij hem weg te gaan, start zij na een flinke strijd haar solocarrière. We ontmoeten verschillende producers en de uiteindelijke liefde van haar leven Erwin Bach, manager bij het EMI-platenlabel.

Dit is natuurlijk het verhaal kort samengevat. De musical laat mooi het verloop van het leven van Tina zien en van wat zij allemaal heeft moeten doorstaan om te komen waar ze nu is. En om de titel Queen of Rock te krijgen Het verhaal is meeslepend en de liedjes worden afgewisseld tussen de originele liedteksten, als dan wel in Nederlandse vertalingen, die mooi bij de desbetreffende scène passen en deze aanvullen. De decors maken het plaatje compleet en helpen de cast om de scènes tot leven te brengen, met projecties en verlichting of de setting van een opnamestudio, of een club. De slotscène is echt indrukwekkend! De live muziek maakt de musical helemaal af. Zo hoort het te zijn in het theater.

Gaia tina3
De cast bestaat uit sterke spelers en dansers. Juneoer Mers speelt de rol van Ike Turner, en ik heb meteen een hekel aan hem, wat een naar mannetje! De Ikettes zijn ook zeker even het benoemen waard. Jemig wat kunnen deze meiden dansen en dat op die hakken!


En dan de leading lady, wauw!


Gaia Aikman is wat mij betreft uitermate geschikt als Tina Turner. Als jong en verlegen meisje zie je haar uitgroeien tot een prachtige vrouw die haar geloof haalt uit het boeddhisme. Haar spel zit vol emotie en ze voert je letterlijk mee in haar strijd en gevoelens. Haar stem is grandioos en dit geldt ook voor haar dansmoves! Het is gewoon Tina Turner die ik op het podium zie en hoor. En zeker aan het eind van de voorstelling en tijdens te toegift ben ik meer dan onder de indruk van Gaia Aikman. Wat mij betreft heeft zij 5 dikke sterren verdiend!

Gaia Tina Monique1

Kijk voor meer informatie en kaarten op www.stage-entertainment.nl

Gezien: 23 november 2021 - Beatrix Theater Utrecht

RecensieEen feestelijke avond bij Tina de Musical – Gaia Aikman imponeert