Dat Albert Verlinde voor Eijsden heeft gekozen om de cast van “Dagboek van een herdershond” te presenteren is niet geheel toevallig. Hoewel het verhaal zich afspeelt in Geleen zijn alle buitenopnamen gemaakt in dit prachtige Zuid-Limburgse dorpje aan de Maas.

In het seizoen 1978/1980 was de televisie serie “Dagboek van een herdershond” te zien. Met deze serie, geregisseerd door Willy van Hemert en gebaseerd op de boeken van Jacques Schreurs , wilde KRO een beeld tonen van het rijke katholieke leven in Zuid-Limburg.
Het verhaal draait om Kapelaan Erik Oderkerke. Als deze goede man in 1914 in de gemeente Geleen wordt geplaatst, is hij nog heel jong en naïef. Zijn baas, pastoor Bonhomme, is precies het tegenovergestelde. Bonhomme is een conservatieve levensgenieter.
Door zijn grote sociale gevoel, in combinatie met zijn verlegenheid, komt Kapelaan Oderkerke regelmatig met de plaatselijke bevolking in botsing.

castpresentatie dagboek van een herdershond foto andy doornhein 179

Deze ochtend schijnt het zonnetje heerlijk over de Limburgse heuvelen. De straat is door de gemeente Eijsden-Margraten nagenoeg auto vrij gemaakt en meteen stap je ruim 100 jaar terug in de tijd. De presentatie is bij café De Greune Mèrt. Al 150 jaar een begrip in Eijsden.
Van onder uit de straat, met een prachtig uitzicht op de Maas, komen twee paardenwagens aan met de cast van deze nieuwe Nederlandse productie. Kapelaan Oderkerke (Joes Brauwers) komt, zoals de trouwe kijkers nog weten, op de fiets.

castpresentatie dagboek van een herdershond foto andy doornhein 229

De cast van “Dagboek van een herdershond” is imposant. Enkele namen Angela Schijf, William Spaaij, Suzan Seegers, Nandi van Beurden en Anne-Mieke Ruyten. . De regie is in handen van Servé Hermans, André Breedland is verantwoordelijk voor het script en Ad van Dijk heeft de muziek geschreven.
Naast de professionele cast staan er iedere avond ook zeer getalenteerde amateur spelers op het toneel. Het verenigingsleven in Limburg is zeer belangrijk en daar is dan ook dankbaar gebruik van gemaakt.
Per voorstelling staan er 75 mensen op het podium dus het belooft een waar spektakel te worden. Inclusief Limburgse fanfare.

“Dagboek van een herdershond” is vanaf 8 mei exclusief te zien in het MECC in Maastricht. De try-outs beginnen 29 april.
Inmiddels zijn er al 25.000 kaarten in de voorverkoop over de toonbank gegaan.

Voor meer informatie en tickets klik hier.