Op woensdag 23 maart komen de cast en creatives komen voor het eerst bij elkaar op een prachtige plek, middenin het met 250 km slootjes omgeven Boskoop. Zij geven op deze zonovergoten dag alvast een voorproefje geven van de theaterproductie De Schone van Boskoop.
Van Boskoop tot New York, hoe een klein dorp de wereld veroverde. Een theaterproductie over een typisch Nederlands dorp dat door passie en hard werken een speler van wereldformaat werd. Nog nooit van Boskoop gehoord ? De uitdrukking ‘over de brug komen’ refereert aan de jaarlijkse betaaldag, waarbij de kwekers letterlijk in Boskoop de brug over moesten om hun geld bij de handelaren op te halen. In Boskoop ligt het grootste aaneengesloten boomkwekerijgebied van Europa, waarvandaan de meeste (laan)bomen en planten in Nederland komen. Boskoopse vrouwen introduceerden de aardbei in Nederland, die per kleine boot ge-exporteerd werd naar steden als Amsterdam, Rotterdam, Leiden en Den Haag. En wat dacht je van ‘de Schone van Boskoop’. Een heerlijke stevige geel rode appel die in de volksmond ook wel wordt genoemd: ‘de Goudrenet’.
Voor aanvang van de anderhalf uur durende voorstelling is het mogelijk om heerlijk te dineren in het bijbehorende restaurant, waar kwaliteitscateraar Dufais een 3 gangen menu serveert. Het speciaal voor deze voorstelling ontwikkelde dessert komt van Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven (Heel Holland Bakt). Trakteer uzelf op dit mooie avondje uit en laat u verrassen door het verhaal over doorzetten, over passie, over de liefde maar vooral over hoe een dorp de wereld veroverde.
Componist Jan Tekstra, die o.a. ook voor Maan, Tabitha, Liesbeth List, Andrea Bocelli en Marco Borsato schreef, heeft voor Boskoop een aantal hele mooie songs geschreven: een scheutje klassiek en een beetje pop met een vleugje dweilorkest. Ongekend bijzonder, waarbij het lied “Kom over de Brug” een lofzang is tussen een kweker en zijn dochter.
In de voorstelling zien we onder meer Ben Cramer, Tess Merlot, Frédérique Sluijterman van Loo, Erik Breij en Jary Sluijter.