Dit keer geen officiële recensie met sterren voor de nieuwe productie De Mol en de Paradijsvogel. Het is namelijk een productie in wording en nog niet af. Desalniettemin is er komende dagen de gelegenheid voor het publiek om de ruwe versie van deze voorstelling alvast te gaan bekijken in Delamar West.

Regisseur Daniël Cohen legt, voor de voorstelling begint, het een en ander toe. Het is vanavond een zogeheten workshopvoorstelling. We kijken als publiek, maar mogen achteraf via een app ook aangeven wat we eventueel anders zouden willen zien, wat we misschien nog missen of niet begrijpen. Iets wat in Amerika en Engeland al veelvuldig gebeurt. Op deze manier kan er nog volop aan de voorstelling worden gewerkt, eer deze in première gaat. Na een eventuele periode van herschrijven is het de bedoeling dat De Mol en de Paradijsvogel in seizoen 2023/2024 als volledige productie te zien is in theaters door het land.

Mol Pardijsvogel 4

In De Mol en de Paradijsvogel zien we het levensverhaal van de artiest Albert Mol. Een grote naam in de entertainmentwereld maar ook zeker in de Nederlandse gayscene. Hij kijkt tijdens de voorstelling terug op zijn leven. Mol was een van de eerste artiesten die openlijk op tv uitkwam voor zijn geaardheid. We zien zijn band met goede vriend Wim Sonneveld, met zijn moeder, en met zijn grote liefde Geurt. Maar ook volgen we zijn loopbaan en het ontstaan hiervan.

In de voorstellingen lopen er twee verhaallijnen door elkaar. Naast het verhaal van Albert Mol maken we ook kennis met Wassim, een Syrische vluchteling die er aan moet wennen om te zijn wie hij eigenlijk is, maar eigenlijk nergens echt bij hoort. Wassim levert een strijd met zichzelf en de mensen om hem heen, in het moderne Nederland en probeert als drag een plekje te veroveren in de Nederlandse gayscene.

Mol Paraijdsvogel Liza Kollau2

 

De Mol en de Paradijsvogel wordt gespeeld door Laus Steenbeeke, Frans Mulder, Samir Hassan, Renée de Gruyl, Milan van Weelden en een ensemble van zes talentvolle performers van Codarts en Fontys. De voorstelling staat onder begeleiding van live muzikanten. 

Mol Paradijsvogel Liza Kollau

Mocht je nog een kijkje willen gaan nemen, dat kan nog tot en met aanstaande zaterdag!
Klik hier voor meer informatie en de speellijst