Cast van "Before After" gepresenteerd

Soms kom je in aanraking met een musical, waarvan je meteen denkt, ja die wil ik straks in het theater gaan zien.
“Before After” is zo’n voorstelling en vandaag is deze voorstelling aan de landelijke pers voorgesteld.

Eerst maar even, waar gaat” Before After” over?
Wanneer de jonge dertigers Ami en Ben elkaar tegenkomen, herkent zij hem gelijk als haar grote liefde die na een ruzie uit haar leven verdween. Hij herkent haar niet. Sterker nog, hij herinnert zich niets meer van voor zijn auto-ongeluk. Terwijl Ben een nieuw bestaan probeert op te bouwen, probeert Ami het verleden verborgen te houden en zo hun relatie een nieuwe kans te geven.

Wie durft zo’n mooi en gevoelig onderwerp als musical naar Nederland te brengen?
Ga de volgende naam goed onthouden. Niels van Doormalen is de man, die een nieuw genre musicals gaat introduceren in ons land. Een jonge producent met een frisse nieuwe blik op het maken van voorstellingen.

Van Doormalen heeft een jonge cast om zich heen verzameld. Wat meteen opvalt, we zien geen grote bekende namen. De rol van Ben wordt gespeeld door Coen Bril. Bril is een opkomend talent en heeft onder andere gespeeld in de film “De Oost” en de Netflix serie “Into the Night”. Ja je leest het goed geen musical ervaring. Ik kom hier zo op terug.

De rol van Ami wordt gespeeld door Desi van Doeveren. In tegenstelling tot Coen Bril kennen we Desi juist wel vanuit de musical wereld. Opgeleid op Codarts en al gespeeld in “Diana en Zonen”, maar ook was ze te zien in “Showponies” en “Woef side story”

Before after foto Andy Doornhein 7693

Van Doormalen heeft duidelijk gecast op de onderlinge chemie van de twee spelers. Als Bril en van Doeveren, als een soort van voorproefje, het liedje  “Al wij kiezen voor elkaar” zingen, ontstaat er meteen een bijzondere emotie. De minder getrainde zangstem van Bril contrasteert intens mooi met die van van Doeveren. De emotionele lading in dit liedje wordt hier zo door versterkt dat de tekst meteen binnenkomt. Maar ook de muziek is van een intens subtiele schoonheid. We hebben vandaag maar van twee liedjes mogen genieten. Ook de componist en schrijver van de liedteksten Stuart Matthew Price liet ons genieten van de mooie muziek en prachtige teksten, maar in een Engelse versie.

Before after foto Andy Doornhein 7673

De voorstelling zal geregisseerd worden door Loek de Bakker. “Before After” is voor Bakker zijn debuut in het genre musical. Dat Price tijdens de script lezing nog even met twee nieuwe nummers aankomt is voor Bakker een zeer aangename verrassing waar hij meteen vol enthousiasme mee aan de slag gaat.
Ook het script, van Timothy Knapman, is niet heilig en heeft tijdens de ontwikkelingsperiode van deze Nederlandse versie al zoveel veranderingen ondergaan, dat 50% al aangepast is. Het is sterker geworden en meer naar de huidige tijd gebracht zodat het meer aansluiting gaat vinden bij het wat jongere publiek.

Before after foto Andy Doornhein 7664

Ik vind het altijd prachtig om te zien hoe een groep jonge mensen staat te popelen om samen een nieuwe mooie voorstelling te gaan maken voor het Nederlandse publiek. Geen bekende titel, geen grote namen, maar gewoon een mooi verhaal dat het verdiend om door een groot publiek omarmt te worden.

Before after foto Andy Doornhein 2
  Klik hier voor meer informatie en de speellijst