Door Viviane Veger / Foto's Alfred Meester

Na het winnen van de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland in 2008 ging de succesvolle Maastrichtse band 'Jodymoon' onder meer optreden in Canada, Engeland en Italië. Ze brachten het vorige album ‘The Live You Never Planned On’ uit in 2012 en nu, 3 jaar later, is Jodymoon terug met een nieuwe tour waarin haar nieuwe album ‘All Is Waiting’ helemaal centraal staat.

All Is Waiting 
'All Is Waiting' is het vijfde en lang verwachte nieuwe album van Jodymoon. Digna Janssen en Johan Smeets wilden uitzoeken hoe het eindresultaat van het nieuwe album zou worden als ze alle externe factoren zouden elimineren. En met deze insteek is het duo aan de slag gegaan. In een flat in Maastricht zijn de nieuwe nummers geschreven en opgenomen. Het uitgaanspunt van 'All Is Waiting' is de lange adem, geduld hebben en doorgaan met wat je het liefste doet. Niet alleen in de tekst maar ook in de muziek gaat het over het ondergaan van dat proces, zoals Digna Janssen zichzelf liet ontvallen tijdens het concert. 'Het was echt een lange adem, en het heeft even geduurd, maar we zijn blij met het resultaat en de weg er naartoe.’ 

De band 
Johan Smeets begeleidt de zangeres Digna Janssen op verschillende akoestische en slide-gitaren en af en toe ook op de upright piano. Dit gouden duo wordt versterkt door Marie-José Didderen op cello en Annelieke Marselje op viool. De instrumenten zijn in volle harmonie met elkaar en worden bij de verschillende nummers op experimentele wijze ingezet. Samen met de stemmen van Digna Janssen en Johan Smeets is het een prachtig geheel.  

Tour 
Tijdens de tour laat de groep het publiek voornamelijk kennismaken met de nummers van het nieuwe album, maar ook oude vertrouwde nummers waaronder ‘Money In Our Pockets’ komen voorbij.  

'All is waiting' is een eigentijdse tour waarin de liefde voor muziek naar voren komt. Er is een mooie opbouw in het repertoire en de vierkoppige band bespeelt verschillende instrumenten, tot zelfs wel zes verschillende in één nummer. Mysterieus, soulachtig en jazzy zou je de stijl kunnen noemen, maar ook op dit nieuwe album heeft Jodymoon vooral haar eigen stempel gedrukt en is ze helemaal voor haar eigen geluid gegaan. Je ziet de bandleden opgaan in de muziek en erg genieten op het podium.  

De nummers van 'All Is Waiting' kennen een verrassende klank.  Ze lopen mooi in elkaar over en toch heeft elk nummer een eigen sfeer. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende manieren om de instrumenten te bespelen, waardoor er nog meer diversiteit ontstaat en het interessant blijft om tot de laatste noot te luisteren, want zelfs aan het einde zorgt Jodymoon nog voor een muzikale verrassing.  

Het is een optreden waarin je zelf kunt meezingen, kan genieten van de uitstraling van de bandleden en even je ogen kan sluiten om zelf ook helemaal op te gaan in de muziek. De avond duurt niet al te lang en voor je het weet zijn ze al weer begonnen aan het laatste en tevens langste nummer. 

Jodymoon is nog t/m 9 mei te horen en zien in Nederland. Meer info over de tourdata, plaatsen en het nieuwe album vind je op: http://www.jodymoon.com/Site/home.html  

{besps}Jodymoon{/besps}