Het Rotterdams Philharmonisch Orkest brengt de volledige soundtrack van Nicholas Hooper live naar het grote scherm. De Harry Potter-filmconcerten blijven in Rotterdam met Harry Potter and the Order of the Phoenix in Concert, de vijfde film in de serie over de wereldberoemde tovenaarsleerling. Op 15, 16, 17, 18 en 19 januari 2020 dirigeert Justin Freer het Rotterdams Philharmonisch Orkest tijdens de live uitvoering van de soundtrack van Harry Potter and the Order of the Phoenix, terwijl de gehele film in high definition op een enorm scherm boven het orkest te zien is.

CineConcerts en Warner Bros. Consumer Products zijn in 2016 begonnen met de Harry Potter In Concert-reeks: een wereldwijde concerttournee als eerbetoon aan de Harry Potter-films. Sinds de wereldwijde première in 2016 van 'Harry Potter and the Philosopher's Stone' in Concert hebben meer dan 1,3 miljoen fans uit 48 landen in 900 uitvoeringen de magie ervaren van J.K. Rowlings Wizarding World

Justin Freer, directeur van CineConcerts en producer/dirigent van de Harry Potter In Concert-serie: “De Harry Potter-filmserie moet je eenmaal in je leven gezien hebben, het is een cultureel fenomeen dat nog altijd miljoenen fans van over de hele wereld in verrukking brengt. Graag bieden wij fans voor de allereerste keer de mogelijkheid om de prijswinnende soundtracks te beleven, live gespeeld door een symfonieorkest, en dat allemaal terwijl hun geliefde film tegelijkertijd op het grote scherm wordt geprojecteerd. Dit is echt een onvergetelijke gebeurtenis.”

Brady Beaubien van CineConcerts en concertproducer voor de Harry Potter In Concert-reeks: “Harry Potter prikkelt mensen overal ter wereld. Hopelijk beleven ze veel plezier aan de terugkeer naar de tovenaarswereld met deze geweldige muziek en de gehele film.”

De kaartverkoop is gestart op www.rpho.nl 
Kijk voor meer informatie over de Harry Potter In Concert-series op www.harrypotterinconcert.com

Lees ook onze eerdere verslagen:
Harry Potter and the Goblet of Fire in Concert
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban in Concert
Harry Potter and the Chamber of Secrets in Concert
Harry Potter in Concert