3e Opera diner met dramatische sopraan Francis van Broekhuizen en Tim van Broekhuizen

Op 18 september 2020 is opera diva Francis van Broekhuizen in het uitverkochte Golden Tulip Hotel Central present. Door het tv programma, de slimste mens, is Francis ineens een bekende Nederlander geworden. Ze heeft een druk bestaan in deze tijd, met optredens in het land. Ze wordt veel gevraagd voor tv progamma’s en interviews in bladen. Ook heeft ze haar eigen rubriek elke maandag bij de Ochtend van 4 op de radio.  Onlangs heeft ze na veel enthousiasme over haar 112 vlogjes, met een lied, elke dag in de lockdown periode, haar eerste CD gemaakt. Deze is tot stand gekomen na een succesvolle crowdfundingsactie. De CD heeft de titel  “Francis zingt voor u” meegekregen.

Deze keer is Francis vergezeld van haar broer Tim van Broekhuizen. In het dagelijks leven docent beeldende vormgeving en Illustrator. Tim is op het moment bezig met een illustratief dagboek over de eerste wereldoorlog. En heeft recent de Wassenaarse cultuurprijs gewonnen.  Naast al deze bezigheden maken broer en zus van Broekhuizen opera’s in de vorm van jeugd voorstellingen. Deze voorstellingen hebben als doel opera dichter bij de jeugd te brengen.

Voor de derde keer, is het unieke Operadiner een daverend succes. Het thema is deze keer, Duitse en Oostenrijkse sferen en smaken. Na het zalige voorgerecht in de vorm van sharing dinner is de beurt aan Francis.  De aria’s worden met bezieling gepresenteerd en humoristisch ingeleid.
Wat een prachtige stem heeft Francis. Liederen van Schubert  en “ein traum” van Grieg bracht zij vol overgave. De lach van de inleiding, verstilt, wanneer Francis inzet. Wat een vakvrouw.

received 967315680412531

Mozart’s Zauberflöte komt aan bod. Uit deze opera een mooi duet met de karakters Pamina en Tamimo. Francis en Tim brengen dit duet meesterlijk samen, volledig op elkaar ingespeeld.
Zo brengen ze ook een aria uit Don Giovanni.  Deze aria  zong Francis vroeger met haar vader, die eveneens een goede zanger is. Speciaal voor deze avond heeft Franciis deze aria met haar broer Tim ingestudeerd. De zaal geniet met volle teugen.
Het eerste deel van de avond eindigt met “vilja lied” uit Die Lustige Witwe van Lehár.
Het hoofdgerecht is een overheerlijke schweinebratt, sauerkraut, forel, bratkartoffeln, käsespätzle enzovoorts. Gecombineerd met mooie wijnen. De vriendelijke bediening zorgt voor een aangename sfeer.

Wanneer we het hoofdgerecht kunnen laten zakken worden onze oren weer verwend.
Tim wordt, door zijn zus,  liefdevol en trots aangekondigd, om liederen van Bertolt Brecht en Kurt Weill te zingen. Francis heeft niks teveel gezegd over Tim met zijn overweldigende bas stem. Bijzonder is “the Alabama song

En, last but not least, komt Francis weer naar voren en brengt een van haar favoriete liedjes  uit “The Sound of Music.”, The hills are alive with the sound of music. Hierbij neuriet de hele zaal mee. Vervolgt door het overbekende duet Edelweiss, wat een mooie van Broekhuizen combinatie is dit toch weer.

Deze twee telgen van Broekhuizen komen uit een zeer muzikaal gezin. Beide de ouders zingen ook en zij treden regelmatig vierenstemmig op.
Zij zijn gevoed met onder andere de liederen van Ramses Shaffy en Liesbeth List. Uit het repertoire van deze twee artiesten hebben zij “Pastorale”, als toegift,  gekozen om op de CD “Francis zingt voor u” te zetten.
Ook op deze avond is dit nummer de toegift. Wat een cadeau, de zaal geeft enn grandioos en hartverwarmend applaus aan deze muzikale en humorvolle kanjers.

Het dessert is een zeer smaakvolle  Sachertorte. De hele zaal praat na over deze heerlijke muziek en prachtige  stemmen.
Uiteraard is het mogelijk om meteen de CD  “Francis zingt voor u” aan te schaffen.

Het is tijd geworden  om zeer voldaan naar onze kamer gaan, in dit excellente hotel aan de Markt van de Brabantse hoofdstad Den Bosch.

Voor wie de vierde editie van dit unieke operadiner wil beleven?  Op vrijdag 11 december 2020 komt Francis van Broekhuizen terug in Golden Tulip Hotel Central te ‘s -Hertogenbosch.
Reserveren is verplicht: 073-6 926 926