Sinds Corona staat het leven in de entertainment industrie zo goed als stil. Terwijl de ene artiest nog wel her een der een kleinschalig optreden heeft, is er voor de andere maar weinig te doen. Voor Danny de Munk een goede reden om een nieuwe single, inclusief videoclip op te nemen. Een man van de Wereld.

De Munk is, na zijn uitstapje in de Neder-dance, weer terug bij zijn roots, het Levenslied. Een Man van de wereld is volgens hem een echte powerballad, met hoge en lange uithalen. De tekst is geschreven door Henny Thijssen, die onlangs nog The Voice senior won, en al eerder teksten schreef voor onder meer André Hazes sr, Frans Bauer, Gerard Joling en Tino Martin. De tekst krijgt voor vele in deze Corona tijd een extra betekenis vertelt Danny, het is echt van deze tijd voor vele toepasbaar, juist ook vanwege de Corona.

De Corona periode is voor heel veel mensen heel erg moeilijk. De entertainmentindustrie, de theaters die niet vol zitten, mensen blijven weg. Maar ook de horeca. Mensen die hun levenswerk zien verdwijnen, die ineens geen werk meer hebben en alleen nog maar op de bank zitten te Netflixen. Ik ben een sociaal dier en verdiep me in anderen. Het leven is betrekkelijk. Dat is ook wat de tekst inhoud. Het leven is toch ook een soort van roulette… En om het plaatje compleet te maken, heb ik er videoclip bij gemaakt.

Eens een man van de wereld
Nu leeft hij met de dag
Eens een stoere kerel
Die geen problemen zag
Een vrouw die van hem hield
Vrienden bij de Vleet
Een man van de wereld
Maar nu een naam, die je vergeet

Bekijk en beluister Een man van de Wereld via: http://smarturl.it/EenManVanDeWereld

All Stars
Ook is Danny momenteel te zien in Thank you for the Music, elke vrijdag om 20:30 op SBS6, en elke zondagavond op NPO 3 met All Starts en Zonen, om 21:50.
Wil je een optreden van Danny bijwonen? Er staan nog een drietal optredens gepland in The Harbour club Amsterdam.

harbour Club 1