Een medicijn tegen de tijdsgeest. Zo noemt Sjors van der Panne zijn lied ‘Dan Maken We Het Land’. De single is vanaf 29 januari te beluisteren via de bekende streaming platformen. Het is de eerste release onder zijn nieuwe label

Cornelis Music
‘Bescheiden poging het tij te keren’ Met het opzwepende nummer probeert de zanger tegenwicht te bieden aan de huidige tijdsgeest. “We lijken alleen nog aandacht te hebben voor tegenstellingen,” zegt Van der Panne. “Het is bijna makkelijker om elkaar te haten dan om een gesprek aan te gaan. ‘Het Land’ is een noodkreet; een bescheiden en goedbedoelde poging om het tij te keren.”

‘Voor wie er onlangs zijn bedreigd, verdreven uit de straat’, zingt Van der Panne in ‘Dan Maken We Het Land’. Een zin die volgens de zanger betrekking heeft op het steeds terugkerende zinloos geweld: “Je kunt geen journaal kijken en de krant niet openslaan zonder te worden geconfronteerd met verhalen over discriminatie, mishandeling of erger. Ik hoop dat dit lied vooral een spiegel is, maar daarnaast ook een hart onder de riem voor hen die het overkomt.

Theater
Naast de release van de nieuwe single start hopelijk in februari de gelijknamige theatertour van Sjors van der Panne waarmee hij door Nederland toert. Een speellijst is beschikbaar op sjorsvanderpanne.nl. Dit najaar staat Sjors samen met Maaike Widdershoven, Julia Herfst en Wil van der Meer in de reprise van de voorstelling ‘De dag dat ik Robert Long ontmoette’. De hommage aan de overleden zanger gaat vanaf augustus weer door het land toeren.
Concertgebouw - Liedjes van de lage landen

Op zaterdagavond 7 augustus brengt Sjors van der Panne, in de grote zaal van het Concertgebouw, samen met zijn vaste band het concert ‘Liedjes van de lage landen’. Een greep uit de mooiste Nederlandstalige liedjes uit Nederland en België van oa Frank Boeijen, Ramses Shaffy, Robert Long, Will Tura tot Wim Sonneveld. Gast artiesten zijn oa Renée van Wegberg, Paul Groot en de Vlaamse zanger David Vandyck

Van der Panne bracht eerder de albums ‘Met Elkaar’, ‘Klassiekers in het Concertgebouw’ en ‘Eén Nacht’. Hij werd bij het grote publiek bekend door zijn deelname aan The Voice of Holland, waar hij indruk maakte met een uitvoering van Frank Boeijens ‘Zeg Me Dat Het Niet Zo Is’.

Bekijk hier de clip: https://youtu.be/-GAO8louSbA