Het Spanje van Carles Dénia

Theatermaker en musicus Thijs Borsten bezoekt na zijn muzikale reizen naar Zuid-Afrika, Curaçao en Suriname nu de muzikale schoonheid van Spanje. Daar zoekt hij collega en vriend Carles Dénia op voor een ontmoeting met de (muzikale) cultuur van dit prachtige en gevarieerde land. Een week lang volgt Thijs Carles op een festival in het piepklein plaatsje Pontós, waar traditionele muziek vanuit heel Spanje samenkomt.

Met musici die Thijs en Carles ontmoeten spelen ze zowel flamenco als andere volksmuziek uit de geboorteregio’s van de muzikanten en zo leren ze de muziek van Spanje beter kennen.

Met het verzamelde beeld- en muziekmateriaal maken Thijs en Carles speciaal voor het Nederlandse theaterpubliek een voorstelling over dit andere Spanje.

De Spaanse zanger, gitarist en componist Carles Dénia maakte in Nederland furore als Escamillo in de wereldberoemde opera Carmen met Tania Kross. Hij toerde met die voorstelling door Nederland en deed ruim 70 uitverkochte zalen aan. In Spanje is hij één van de meest geroemde zangers en hij wil het Nederlandse publiek graag laten kennismaken met de (muzikale) schoonheid en diversiteit die Spanje herbergt en die de doorsnee vakantieganger niet zal tegenkomen.

Componist, pianist en theatermaker Thijs Borsten heeft een missie: hij ‘verzamelt’ bijzondere artiesten, die hij uitdaagt om hun muziek en hun verhaal te delen. Thijs wil laten horen en zien dat er wereldwijd bijzondere, spannende en persoonlijke muziek wordt gemaakt.

Vergezeld door flamencogitarist Arturo Ramón zullen Carles en Thijs in september 2021 langs de Nederlandse theaters reizen met de voorstelling Het Spanje van Carles Dénia.

Klik hier voor de speellijst