Gelukkig dit keer van uitstel geen afstel. Na twee jaar is het op 14 juni eindelijk zover. In een bomvol Paradiso luisteren we vanavond naar Maarten Heijmans die de liedjes van chansonnier Ramses Shaffy ten gehore brengt.

Maarten Heijmans wordt, na verschillende rollen in theatervoorstellingen gespeeld te hebben, bij het grote publiek bekend door zijn vertolking van een jonge Ramses Shaffy in de tv-serie Ramses. Hij ontvangt hier een Gouden Kalf en een Emmy Award voor. Na eerdere concerten met Ramses nummers en een eigen LP, is er nu een tournee met zijn eigen versies van het alom bekende Shaffy repertoire.

Maarten heijmans zingt Shaffy 2
In het voorprogramma zien we het duo Kafka. Kafka is de tweekoppige band van Dafne Holtland en Frank van Kasteren. Zij zijn tevens bandleden van de Shaffy band en hebben elkaar hier ook ontmoet.

Meteen gejoel en gejuich zodra Heijmans en zijn bandleden en podium betreden. De avond bestaan niet alleen uit de bekendste nummers van Shaffy, maar ook enkele andere, onbekendere liedjes als ‘Slaapliedje’ en ‘Als je niet bij me bent’ worden vol overgave gezongen en gespeeld.

Maarten heijmans zingt Shaffy 3
Heijmans heeft een prachtige stem, en deze wordt perfect aangevuld door de stemmen van zijn bandleden. Het laatste nummer van de avond, ‘We zullen doorgaan’ wordt volledig a capella vertolkt en is een waar kippenvelmoment. Maar natuurlijk ontbreken de echte klassiekers als ‘Laat me’, ‘Zing Vecht Huil Bid Lach Werk en Bewonder’ en ‘Sammy’ niet deze avond. De zaal gaat volledig op in deze nummers en zingen en dansen mee. Ze hebben hier immers twee jaar naar uitgekeken en we leven in het nu, een tip van Heijmans zelf. En ‘We leven nog’!

Met korte anekdotes tussendoor vertelt Heijmans het een en ander over zijn carrière. Zo heeft hij Ramses ooit een keer ontmoet in een snackbar. Of ontmoet, gezien. Als hij toen eens geweten had wat voor invloed Ramses op zijn leven zou krijgen… En hij vertelt over zijn zenuwen voor het eerste optreden ter promotie van de tv-serie Ramses. Dat was doodeng!

Maarten heijmans zingt Shaffy 4

Maarten Heijmans en zijn vertolkingen van de Shaffy chansons zijn alles behalve een kopie van de originele liedjes. Ze hebben allen een eigen arrangement maar hebben toch een vertrouwde sound. Erg mooi en origineel. Heijmans heeft dan ook echt een loeigoede band naast zich staan, die samen met zijn bijzonder mooie stemgeluid, met elkaar een lust voor het oor creëren.

Maarten heijmans zingt Shaffy 5
De tour heeft nog enkele data op de agenda staan, dus mocht je de kans hebben, ga dan zeker een kijkje gaan nemen. En anders wellicht een tip voor de toekomst, mochten ze een nieuwe tournee starten!

Kijk voor meer informatie op http://maartenheijmans.nl/