Ook deze zomer staat er gelukkig weer een line-up van verschillende concerten geprogrammeerd in het Amsterdamse Concertgebouw. Wij bezochten een zogeheten basement session van de band van Dragonfruit in de kelder van het Concertgebouw.

Een mix van soul, jazz, R&B en hiphop, met een vleugje reggae. Zo is de muziek van Dragonfruit het beste te omschrijven. Easy listening met up tempo drums en een lekkere variatie in de beat. De stem van zangeres Danique van der Vlugt neemt je mee tijdens de reis langs de nummers van hun debuut album. En wat een stem heeft zij!

dragonfruit 5

In de knusse omgeving van ‘de basement’ trapt Dragonfruit de avond af met het nummer ‘Gears of the Giant Machine’. De songs van hun debuutalbum worden stuk voor stuk gespeeld. ‘Exhale’, ‘Know Better’, Wasted’ allemaal fijne nummers met een unieke ‘Dragonfruit’ sound. Ook worden we getrakteerd op de cover ‘Good as Hell’ van Lizzo.

Zangeres Danique deelt met ons haar ervaring over het wonen in Los Angeles. Ze vond het geweldig, leerzaam, maar zwaar, en ze miste Nederland. De cultuur in LA is heel anders dan hier. Oppervlakkige mensen die allemaal iets eruit willen halen voor zichzelf. Danique voelde zich er best eenzaam vertelt ze. Respect voor LA, dat zeker. In LA ontstond het nummer ‘Always Sunny in LA’. De tekst van dit nummer dekt meteen de lading van haar ervaring daar.

Dragonfruit 1
Dragonfruit is een nieuwe, jonge band met een fris en fijn eigen geluid. Ik vond het in elk geval een aangename kennismaking,

Vandaag staat de band op North Sea Jazz.

Kijk voor meer optredens op hun Instagrampagina:
Voor hier hier meer zomerconcerten