Deze zomer kan het publiek weer genieten van tientallen concerten tijdens de VriendenLoterij ZomerConcerten 2022 in het Concertgebouw. In de maanden juli en augustus staan diverse concerten gepland, prachtige klassieke concerten tot filmmuziek en swingende jazz en pop. Afgelopen vrijdagavond stond in het teken van musical klassiekers in Bravo Broadway. Onder leiding van gastdirigent Garrett Keast brengt de Württembergische Philharmonie Reutlingen samen met Broadway sterren Alli Mauzey en Hugh Panaro een avond vol musical hoogtepunten.

Alli Mauzey debuteerde op Broadway in de rol van Brenda in Hairspray, maar speelde onder andere ook de rol van Glinda in Wicked. Hugh Panaro is vooral bekend van The Phantom of the Opera. Hij debuteerde in deze musical als Raoul en speelde de rol van Phantom daarna nog vier keer. De Broadway sterren beschikken over fantastische stemmen, dat staat buiten kijf. Echter proberen ze vocaal zo te imponeren dat het vaak ten koste gaan van tekstbeleving. Mauzey raakt de juiste snaar bij 'part of your world' uit the Little Mermaid en Panaro juist bij zijn vertrouwde rol als Phantom. Het orkest speelt heerlijk en verdient een pluim. Dirigent Keast is wat uitbundiger dan zijn orkest maar het blijft geweldig om deze muziek door een compleet orkest te horen spelen met de fantastische akoestiek in het Concertgebouw.

Bravo Boradway21
Van Jule Styne’s Gypsy maken ze een tocht die voert van My Fair Lady tot Mamma Mia. Een afwisseling van klassieke (Gershwin, Porter) en hedendaagse (Frozen) hits. Tijdens het concert worden onder andere stukken gebracht uit Kiss Me Kate, The Wizard of Oz, West Side Story, Little Shop of Horrors, Hairspray, Cabaret, Chicago en Les Miserables.

Bij de classic 'bring him home' is Panaro vocaal zo aan het imponeren dat je de emotie mist. Er wordt de hele avond fantastisch gezongen, je voelt er over het algemeen weinig bij en dat is jammer. Hoogtepunt van de avond zijn de nummers Phantom of the Opera en Music of the night. Aan de reacties van het publiek te zien is Nederland meer dan klaar voor een reprise van deze klassieker.