Marcella Wisbrun zingt de sterren van de hemelEen droom die waar geworden is. Dat is het theaterprogramma van Marcella Wisbrun, “Marcella Wisbrun zingt De Bossa van Jobim”.

Antoine Carlos Jobim wordt ook wel de Gerswhin van de Latijns-Amerikaanse muziek genoemd. Naast meer dan vierhonderd liedjes te hebben gecomponeerd is hij ook verantwoordelijk geweest voor de muziek van twintig films. Samen met zijn vriend Frank Sinatra nam Jobim twee albums op. 

Wisbrun neemt het publiek mee in haar passie voor de muziek waarmee zij is opgegroeid de Bossanova. Met het vertellen van mooie, liefdevolle maar ook emotionele herinneringen aan haar jeugd, neemt Wisbrun ons mee op deze muzikale reis. Een jeugd die zich af heeft gespeeld in Brazilië en Nederland. De liedjes zijn vanuit het Portugees vertaalt naar het Nederlands. Op deze manier is de essentie van de tekst en de sensitiviteit van de woorden bewaard gebleven. Liedtekstschrijver Jan Boerstoel is hier meer dan goed in geslaagd.

Wisbrun wordt begeleidt door gitarist Kees Gelderblom. Zijn onopvallende aanwezigheid binnen de voorstelling maken de klanken uit zijn instrument magisch. De hele voorstelling is zeer intiem qua opzet. Regisseur Michael Diederich heeft de voorstelling heel klein gehouden. Voor het publiek voelt het alsof we in de woonkamer bij Wisbrun zitten te luisteren naar heerlijke muziek en prachtige verhalen.

Marcella Wisbrun De Bossa van Jobim foto Andy Doornhein 1264

Het hoogte punt van de avond is voor mij toch wel het duet van Wisbrun met de kleinzoon van Antoine Carlos Jobim, Daniel Jobim. Dit duet is een combinatie tussen een opname in de studio en live performance op het toneel. Werkelijk perfect uitgevoerd. De stem van Wisbrun kleurt mooi met de donkere volle stem van Daniel Jobim. Ik zou zeggen maak samen een CD.

“Marcella Wisbrun zingt De Bossa van Jobim” is een pareltje in het theater. Een voorstelling waarvoor het niet makkelijk is om publiek te vinden. Onbekend maakt nog steeds onbemind in ons land. Maar zij die de stap hebben gezet of nog gaan zetten die zullen gegarandeerd een verrassende avond hebben en Marcella Wisbrun in hun hart opnemen.

Klik hier voor de speellijst