Ingespeelde en gezongen perfectie bij De Grote Drie in Concert

Roeien met de riemen die je hebt en meegaan met de situatie. Niet bij de pakken neer gaan zitten maar je creativiteit en talent gebruiken. De Grote Drie was een succesvolle musical. Nu is er door de Corona tijd een concertante versie gemaakt. Dat is niet alleen een schot in de roos maar tegelijkertijd  een  kans om te genieten van het prachtige oeuvre van Adéle Bloemendaal, Conny Stuart en Jasperina de Jong. 

In de musical werd het fictieve verhaal verzonnen van drie vedetten die werden uitgenodigd in het Midden Oosten om voor een fiks bedrag gezamenlijk een concert te geven. In het echt is dit jammer genoeg nooit gebeurd.

Hier in deze voorstelling zijn de teksten tot een minimum teruggebracht . De dames komen samen om de Hollandse burgers een hart onder de riem te steken in deze barre tijden. 

Flarden tekst  uit de oude voorstelling wordt gebruikt om de liedjes aan elkaar te verbinden. Dat is zo ingenieus gedaan. De teksten staan deze keer in dienst van de liedjes en dat geeft een hele andere kijk op het geheel. Doordat de cast hetzelfde is gebleven kunnen ze met die weinig gesproken teksten juist goed uit de voeten en er des te meer invulling aan geven.

Het genieten is groot want liedjes als De Wandelclub, De Lelijkheid, Vingerlied, Ik hoef maar even zo te Doen, Dobbe dobbe, Wat voor weer zou het zijn in Den Haag en de Minutenwals worden nu helemaal door de dames gezongen. 

Wat zijn ze alle drie goed zeg. De drie-eenheid is gegroeid. De bewegingen van alle drie afzonderlijk als ze in polonaise  Adéle's carnavals medley zingen is hilarisch. We zien de houterige droge Conny, de elegante nette Jasperina en de rondborstige sensuele Adéle  als vriendinnen die zoveel plezier hebben met elkaar. Ook gaat het over hun mannen en liefdes met de aansluitende liedjes als Jaloezie, Het is Over, Ik zou je het liefst in een Doosje willen Doen en Veembrand. 

De regie ( Paul van Ewijk) staat  net als het decor en de belichting mooi in dienst van de voorstelling. Geen verkledingen meer. Alles is simpel en straight to the point. 

Pianist/ toetsenist Billy Maluw en drummer André van Damme zijn twee ras muzikanten en een perfecte muzikale aanvulling.

Ellen Pieters als Adéle, Frédérique Sluyterman van Loo als Conny en Hanneke Drenth als Jasperina leveren hier een meesterwerk.

Dictie, muzikaliteit en invulling alles is er bij de dames aanwezig.

Dit is voor mij de ultieme voorstelling  die deze liedjes en deze grote vedetten verdienen. 

de grote drie foto marc smulders

Voor tickets klik hier

gezien 20-09-2020 in de Stadsschouwburg Utrecht