Van de gesloten afdeling naar vrijheid op het Podium.

De Heemskerkse Patricia Goduto begint in het jaar 2000 haar carrière als zangeres binnen Stage Entertainment. Toentertijd bekend als Joop van den Ende theaterproducties. Zij staat in de grote theaters van Nederland. Het Fortis Circustheater, Beatrix theater, Luxor theater en de Ahoy Rotterdam.

Haar droom wordt werkelijkheid. Maar haar wereld stort volledig in elkaar als Patricia psychisch ernstig ziek wordt en voor jarenlang binnen de gesloten afdeling van de psychiatrie terecht komt. Hier komt zij letterlijk terecht in het gekkenhuis. Dwang, fixatie, en een overdosis medicijnen lijken op de afdeling waar zij zit de normaalste zaak van de wereld. Medicijnen gaan als zoete broodjes over de toonbank. Met name de verslavingsgevoelige middelen waar Patricia binnen de kortste keren dan ook niet meer zonder kan en waardoor zij binnen korte tijd rondloopt als een zielloze zombie. Net als haar medecliënten. Artsen vertellen Patricia dat zij niet meer beter zal worden. Rond deze periode maakt documentairemaakster Jessica Villerius de documentaire ‘’ DIS is Patricia ‘’ over haar.

In 2012 weet Patricia na een hel van acht jaar een einde te maken aan de gesloten opnames en gooit het roer volledig om. Zij besluit haar eigen bedrijf te starten en begint met het produceren van autobiografische theatershows. Maatschappelijke thema’s als psychiatrie, angsten, depressie, suïcidaliteit, en verslaving passeren de revue. Patricia zingt en vertelt vanuit haar hart en raakt in de kern. Dit maakt haar een krachtige en tegelijkertijd kwetsbare zangeres. De puurheid waarmee zij op het podium staat is inspirerend, boeiend en treffend. Patricia weet ondanks de zware thema’s haar voorstellingen luchtig te houden en heeft hier en daar een komische noot. Na afloop van haar voorstellingen zijn gasten meer dan eens ontroerd, geraakt en verrast.

Op woensdag 13 oktober 2021 staat Patricia met haar nieuwste autobiografische voorstelling ‘ Code Rood ‘ in het Polanentheater in Amsterdam. Dit keer neemt zij haar publiek mee in een verhaal over psychose en verslaving. Een voorstelling die wederom taboe doorbreekt, herkenning biedt en laagdrempelig is. Patricia neemt ook deze voorstelling haar publiek weer mee op een muzikale reis van prachtige liedjes verweven in een bijzondere verhaallijn. Benieuwd naar Patricia of tickets bestellen? www.patriciagoduto.nl