Twee jaar terug stond Charly Luske met zijn band in de theaters met The Story of George Michael. Dit seizoen is Luske terug, met zijn band, en the Story of Robbie Williams.

Een avond waar alle hits van Robbie Williams voorbij komen, gezongen door Charly Luske. Klinkt als een goede avond uit. Daarnaast valt er over Robbie Williams genoeg te vertellen. De zanger en entertainer heeft vele hits gescoord en een turbulent leven geleid.

We beginnen de avond met Williams zijn deelname aan Take That en enkele hits uit deze periode volgen. Dat Luske een geweldig goede zanger is, wisten we al, maar dit feit wordt meteen weer bevestigd. Daarnaast heeft hij ook een fantastische band om zich heen waar hij al langere tijd mee samen speelt. Toetsenist Nick Bult en gitarist Danjil Tuhumena blijken ook nog eens over geweldige zangstemmen te beschikken, waar we geregeld van mogen genieten. Zo wordt Tuhumena ingezet als Marc Owen en horen we Bult later op de avond tijdens het duet dat Robbie Williams zong met vriend, en vijand, Gary Barlow ‘Shame’.

luske williams 2
Bassist Phaedra Kwant is degene die alle Robbie Williams ‘weetjes’ met ons deelt vanavond. Hoe is Williams bij Take That terecht gekomen? Waarom is hij er weer vertrokken? Hoe is zijn solo carrière begonnen en nog veel meer van dit soort weetjes komen deze avond voorbij. Samen met Luske zingt ze het duet ‘Kids” dat Kylie Minogue met Williams opnam, nadat hij dit lied voor haar geschreven had. Erg goed!

‘Feel’, ‘Rock Dj’, ‘Road to Mandalay’ maar ook nummers van het jazzy album ‘Swing When You're Winning’ dat Williams ooit uitbracht, volgen elkaar op. We sluiten de avond af met de grootste hit, ‘Angels’, waarna nog een toegift volgt met onder meer gouwe oude ‘Relight my Fire’ uit de Take That periode.

Luske Willams 1
Luske zingt alle nummers vol overgave en alles is spot on! Ik zeg het nog een keer, wat een stem heeft deze man! Maar toch mist er iets. Sfeer, chemie op het toneel, interactie met het publiek? Het weet gewoon niet te raken, hoe goed de nummers ook gespeeld worden.

Ik miste de eigen inbreng van Charly Luske, zodat we meer te horen krijgen over zijn ideeën of gevoel bij de muziek van Robbie Williams. Als muzikant zal hij daar vast meer over te vertellen hebben. De praatjes, die er gemaakt werden, kwamen op mij te geregisseerd over en zijn daardoor vlak, dit geldt ook voor de grapjes, ze komen niet aan en zijn niet spontaan genoeg.

Luske Williams 3
Misschien heeft ook de opbouw van de avond hier mee te maken. Chronologische volgorde is niet echt noodzakelijk, waardoor je de avond ook wat verrassender kan maken. En een knaller om mee te starten bijvoorbeeld. ‘Let me entertain you’ was echt een goeie geweest. Echt jammer, want potver, wat een goede zanger en wat een geweldige muzikanten staan er op dat toneel! En dan zingen ze óók nog eens alle hits van Robbie Williams!


Kijk voor meer informatie en kaarten op https://charlyluske.com/

 

Recensie Story of Robbie Williams – by Charly Luske