Vuile Huichelaar is al jaren in de theaters te bezoeken, met voorstellingen die vooral bezocht worden door vrouwen, met her en der een verdwaalde man. Paulette Willemse en Saskia van Zutphen staan met Vuile Huichelaar garant voor een avond vol vermaak, brutale grappen en heel veel liedjes!

Het thema van de zevende Vuile Huichelaar is genaamd ‘Omdat ik zoveel van je hou en meer foute liedjes!’ We worden door de dames zelf welkom geheten in de zaal, ze maken al deel uit van het meubilair, met een lampenkap als hoofddeksel. Ze nemen de tijd om even met hun bezoekers op de foto te gaan, of om ze hun plaats te wijzen. Dit zorgt meteen voor een goede sfeer, iedereen heeft er zin in.

Met hun eigen humor vertellen ze anekdotes over de afgelopen periode. Het thuis zitten tijdens de lockdown bijvoorbeeld, maar ook het beleid en de ministers komen ter sprake. En er is een ode aan gebarentolk Irma, ze zingen, en gebaren, het liedje ‘Huilen is voor jou te laat’.

In de zaal vinden we ook vanavond weer enkele mannen, al lijken het er wat meer te zijn dan de vorige keren dat ik geweest ben. Ze worden altijd nauwkeurig onder de loep genomen door Saskia en Paulette. Vuile Huichelaar is immers tot stand gekomen doordat zij bedrogen zijn door hun mannen. Maar tijdens de lockdown zijn ze meer te weten gekomen over de man. Deze bevindingen worden uiteraard met ons gedeeld.

Na de pauze duiken we met Heinz en Rudy de skihut in, waar foute muziek natuurlijk perfect bij past. ‘Van links naar rechts’ van de Snollebollekes wordt ingezet en de zaal doet lekker mee.

Ik vind het knap dat Saskia en Paulette met zulke kleine dingen het publiek aan het lachten krijgen. De kleine bewegingen die ze doen terwijl ze een liedje zingen bijvoorbeeld. Zo simpel maar zo effectief. Heerlijk hoe zij hun ongezouten mening met ons delen en geen enkele schaamte hebben! Of het nou gaat over ouder worden, corona kilo’s, het wordt allemaal tot in de puntjes uitgelicht. Daarnaast pakken ze uit met hun kleding en de accessoires.

De tekst op het scherm boven het podium zorgt ervoor dat je als publiek lekker kan mee blèren met alle foute ‘guilty plessures’ van deze avond. En dat zijn er nogal wat. Van ‘Foxy Foxtrot’ en ‘Pikketannusie’ tot ‘Morgen ben ik de Bruid’. En natuurlijk ontbreekt het lied ‘Vuile Huichelaar’ niet.

Maar eerlijk, ook voor mannen is dit een hele leuke avond uit, dus man, ga gerust met jouw vrouw mee. Maar, met een groep vriendinnen is het stiekem misschien nog wel veel leuker! Maar ga sowieso een kijkje nemen en geniet van deze fijne, foute, avond uit!

Kijk voor de speellijst en kaarten op https://vuilehuichelaar.nl/

 

Recensie Vuile Huichelaar