Miranda is schrijfster met flinke schulden en een deadline. Ze verkast voor inspiratie voor haar aankomende thriller naar een volkstuin complex om in alle rust aan haar boek te kunnen schrijven. Haar fiscus en agent hijgen in haar nek… Maar eenmaal aangekomen is er van rust weinig te bekennen. De Bob’s zorgen voor aardig wat geluidsoverlast en opzichter Barry probeert een kinderevent te organiseren en is daarnaast erg gericht op alle regeltjes die er op het complex gelden. Daarnaast wordt er van iedereen een verplichte vrijwillige bijdrage verwacht. De oudere, maar niet oude, dubbelzinnige Joop heeft het op Miranda haar moeder voorzien, die om de haverklap voor haar neus staat met een nieuwe tuinkabouter. En dan is er nog Evert. Wie is toch deze mysterieuze man in zijn witte pak? Gaat Miranda haar deadline halen en hoe zal haar verhaal eindigen?

Het complex komt langzaam tot leven en als kijker leren we de tuinders stuk voor stuk een beetje beter kennen. Het decor bestaat uit huisjes, heggen en broccoli bomen en wordt steeds een beetje meer aangekleed, met name met tuinkabouters.

Volkstuin Complex 04 Raymond van Olphen
We zien Ricky Koole als Miranda. Ze is ook de verteller van het verhaal, wat leuk gevonden is. Koole haar mimiek is erg sterk, evenals haar zangstem. Tina de Bruin speelt haar moeder, die behoorlijk wat aandacht nodig heeft. Leuke rol van De Bruin. Af en toe zien we haar ook als de ongeduldige agent van Miranda. Tina de Bruin deelt deze rollen met Rian Gerritsen. Rop Verheijen speelt de rollen van Joop en Evert en doet dit erg komisch. De woordgrappen zijn leuk gevonden, maar misschien wat te platvloers voor sommige. Als Evert weet hij een totaal ander personage te creëren. Daniel Cornelissen is de neurotische Barry. Leuke rol en wat mij betreft de grappigste van het stel. De Bob’s, Jan en Kees Groenteman, hoe toepasselijk, zorgen onder meer voor de muzikale begeleiding tijdens de voorstelling.

Het verhaal heeft genoeg vaart maar is op sommige momenten wat flauw, maar al met al ook best geinig te noemen. De liedjes zijn vrolijk en apart, ze blijven echter niet hangen.

Volkstuin Complex is een muzikale en humoristische voorstelling vol fantasie en met een duister randje. Laat je voor even meevoeren de wereld van de tuinders en denk er vooral niet teveel bij na, dan is het zeker een vermakelijke voorstelling.

Kijk hier voor meer informatie en kaarten.

Gezien: 20 maart 2022 Delamar Theater Amsterdam

 

Recensie