Mannen huilen niet – Wel een avond vol emotieTommie Christiaan en Sjors van der Panne zijn geen namen die je snel samen in één adem zal noemen. Beide heren hebben een totaal verschillende muzikale achtergrond, maar gaan in de nieuwe theatershow "Mannen huilen niet" een samenwerking aan. Een bijzondere combinatie die vooraf nieuwsgierig maakt.

Met ‘Stil in mij’ van Van Dikhout wordt de avond geopend. Een toepasselijk lied voor de tijd van nu. En wat meteen duidelijk wordt, is dat deze twee stemmen prachtig bij elkaar passen en elkaar aanvullen. Wat volgt zijn liedjes die door de mannen zelf geschreven zijn, zoals het liedje ‘Stilte’ van Tommie Christiaan en ‘Dan raak ik jou niet kwijt’ van Sjors van der Panne. De liedjes worden geïntroduceerd met een persoonlijk verhaal, dat een emotionele lading heeft of een bijzoindere herinnering is.

Al lijken Van der Panne en Christiaan zo verschillend, de twee hebben duidelijk ook veel raakvlakken. Hun muzieksmaak, ze schrijven beide eigen nummers en ze zijn alle twee niet bang om hun gevoelens te tonen. Zo ook niet tijdens de show. Ze delen oprechte verhalen uit het hart, afgewisseld met gevoelige liedjes en rake teksten. Ze zingen vol overgave en gevoel. Het komt over en het raakt. Het duet ‘Houten Hart’, van de Poema's, is erg indrukwekkend. Wat een mooie combinatie van stemmen!

De show heeft een afwisseling van liedjes die als een rode draad allemaal een gevoelige snaar raken. Van Liesbeth List tot Racoon, van Trijntje Oosterhuis tot Maaike Ouboter. De liedjes worden begeleid door een live band op het toneel.

Dat de show, tussen de liedjes door nog niet helemaal perfect loopt, omdat er nog wel eens iets vergeten wordt, is eigenlijk helemaal niet vervelend. Het past er ergens wel bij en er wordt op komische wijze mee om gegaan door de twee mannen.
Soms zijn juist de onverwachte combinaties het leukst en verrassen het meest. Dat geldt ook voor Sjors van der Panne en Tommie Christiaan.
Wat een bijzonder mooie show hebben zij met elkaar gemaakt. De avond eindigt met ‘We zullen doorgaan’ van Ramses Shaffey. Ik hoop oprecht dat dit duo dit zal doen.

Wat mij betreft mag er een deel twee komen! Maar voor nu, ga dat zien, en vooral horen!

Kijk voor meer informatie, kaarten en de speellijst op /www.theater.nl

Gezien: 23 maart 2022 Schouwburg Amstelveen


Recensie Sjors van der Panne Toomie Christiaan Mannen huilen niet George Visser–