“Wende’s bejubelde Londens theaterconcert exclusief in Nederland”

Stichting Wende en ITA presenteren in samenwerking met het Royal Court Theatre Wende’s succesvoorstelling uit Londen! Na een succesvolle run in Engeland komt The Promise -The Song project nu ook naar Nederland.

Via de bekende Engelse schrijver Simon Stephens leerde Wende The Royal Court Theatre kennen. Al meer dan 60 jaar is dit Londense theater de springplank voor de carrières van wereldberoemde theaterschrijvers zoals John Osborne, Samuel Beckett, Sarah Kane, David Hare, Caryl Churchill en Mark Ravenhill.

Na inspirerende samenwerkingen in eigen land met o.a. Joost Zwagerman en Marieke Lucas Rijneveld liet Wende zich inspireren door de eeuwenoude traditie en de grote diversiteit die het Engelse schrijverslandschap kenmerkt. In 2020 ging ze aan de slag met een groep Brits aanstormend vrouwelijk schrijverstalent. Het resultaat werd een ontroerende, moderne songcyclus over identiteit, afkomst en alle grijstinten van het vrouw zijn in onze tijd.
Wende:

‘Deze voorstelling is een belofte aan mezelf. Om te mogen zijn wie ik ben en te ontdekken welke rollen ik vervul ook al betekent dat dat ik tegen de stroom in moet gaan. Hoe zien vrouwelijkheid en moederschap eruit? Door de ogen van 5 waanzinnige vrouwelijke schrijvers heb ik dit gezocht en The Promise is een liefdesverklaring aan alle grijstinten van het vrouw zijn in onze tijd’.’

Wende’s uitgangspunt was - zoals altijd - dat sommige dingen in het leven, eigenlijk alleen gezongen kunnen worden. Haar eerste internationale theaterconcert werd lovend ontvangen door de internationale pers en is nu voor het eerst exclusief in Nederland te zien.

Speeldata:
8 september Try-out Leidse schouwburg
9 & 10 september Try-out Theater de Veste, Delft
14 t/m 18september Nederlandse première Internationaal Theater Amsterdam

Over Wende
Wende is één van de meest veelzijdige artiesten in Nederland. Ze gaat van pop naar elektronisch, naar jazz en klassiek, en combineert deze muziekstijlen al jaren in grensverleggende interdisciplinaire voorstellingen. Haar carrière begon in 2003, sindsdien maakte ze zes albums en vijf eigen voorstellingen in binnen- en buitenland. Van 2017 tot 2019 speelde ze haar succesvoorstelling MENS in uitverkochte theaters en clubs door het hele land en op festivals als Down the Rabbit Hole en Into the Great Wide Open. Sinds 2017 cureert ze haar eigen voorstelling Kaleidoscoop waarin ze uitdagende samenwerkingen aanging met o.a. Typhoon, Blaudzun, S10, Marieke Lucas Rijneveld, Cello Octet, De Staat, Gil de Grid, House of Hopelezz, Willeke Alberti, ICK, David Laport en het Nationale Ballet. Haar prijzenkast weerspiegelt die diversiteit; ze won een Edison Pop Award 2019 in de categorie Beste Album maar werd ook als actrice genomineerd voor een Gouden Kalf. In april 2022 ging haar nieuwe voorstelling “De Wildernis” in première die tot november nog te zien is.

Tickets zijn vanaf nu te koop en verkrijgbaar via de zalen of via www.wende.nu