Na het succes van Opvliegers, duiken Antje Monteiro, Hilke Bierman en Joanne Telesford opnieuw het theater in met het programma ‘Girls on fire’. Een concert van, en voor vrouwen, waarbij er verschillende, meestal zeer herkenbare, onderwerpen worden besproken en er heel veel liedjes van vrouwelijke artiesten voorbij komen.

We starten de avond met een medley ‘What a Feeling’, ‘Girls just wanna have fun’ en ‘I’m Every Woman’. De zaal wordt gelijk gesommeerd op te staan en de heupjes lekker te laten bewegen. Antje, Joanne en Hilke, ieder in een kleurig gewaad, zijn al wat ouder, hier maken ze geen geheim van. Twee van de drie zijn al oma, en kunnen daar alleen maar heel blij en trots op zijn. De overgang is voor de ene al een gepasseerd station, terwijl de ander er nog midden in zit. Het blijft een gespreksonderwerp waar genoeg over te vertellen is. Verschillende ervaringen worden gedeeld met het publiek, of bezongen met een medley. Het toneelbeeld is speels, met witte boa's die van het plaffond naar beneden hangen.

Girls Fore 2
De 'verdwaalde' mannen in de zaal zullen dingen te weten komen die ze wellicht liever niet geweten hadden... Maar misschien zullen ze ook hun romantische kant wat meer ontwikkelen, na het horen van de ervaringen van Antje en Joanne. Zij zijn gek op romantiek en zijn blij dat ze nog geregeld verrast worden door hun partner. Hilke herkent zich hier totaal niet in. Wat een klef gedoe.

Het idee van een ‘vrouwenvoorstelling’ is erg leuk gevonden. Al vond ik persoonlijk de vocale prestaties niet zo erg goed deze avond. Het was een beetje hard, schreeuwerig en gehaast. Less is more is een uitdrukking die bij me op komt. Bij een ballad hoeft er niet vocaal te worden uitgepakt. Klein en intiem is wat mij betreft een stuk passender bij zo’n moment en bij een liedje als ‘Telkens Weer’. Zeker gezien het persoonlijke verhaal dat Monteiro vlak ervoor met ons heeft gedeeld.

Girls Fire3
Op andere momenten ratelen de dames door elkaar heen wat op mij storend over komt, alsof ze allemaal het hoogste woord willen hebben. Daarnaast vond ik Hilke Bierman de enige die echt komisch was, met haar timing, opmerkingen en gezichtsuitdrukkingen. Maar de zaal heeft genoten, dat was duidelijk te merken. Er werd veel gelachen, gedanst en gezongen. Dat is toch wat je wil als je met je vriendinnen een avond op stap gaat? Zeker doen zou ik zeggen!

Kijk voor hier meer informatie en kaarten.

Gezien: 21 november 2021 - Theater de Meerse Hoofddorp