Op 4 november ging de nieuwe theatershow ‘Barock’ van Ellen ten Damme in première, een muziektheatershow in het verlengde van haar succes-shows Paris-Berlin en Casablanca. Wij bezoeken de voorstelling op 16 december in Schouwburg Amstelveen, in een uitverkochte zaal.

We gaan terug naar de 17de eeuw, het Franse hof vol pracht en praal. We zien Ten Damme in een prachtige 17de -eeuwse jurk als een Franse Koningin en zij neemt ons mee op reis, terug naar vroeger, en mee naar het heden vol muziek en dans.

DE BAROCK ETD 20221105 01905

De nummers en muziek variëren van kleine liedjes, tot verschillende James Bond nummers, een Franse versie van ‘Hit me baby one more time’ van Britney Spears, maar ook eigen nummers passeren de revue. Talen als Frans, Duits, Nederlands het komt allemaal voorbij en zorgt voor veel afwisseling. Wat een stem heeft Ten Damme. Ze beschikt over een waanzinnige stage presence, ze is een geboren entertainer die doet wat ze wil, zonder enkele gêne.

DE BAROCK ETD 20221105 02394
Ten Damme wordt begeleid door een live band met steengoede muzikanten. Zij staat hen niet alleen vocaal bij, maar pakt zelf ook geregeld een instrument om te bespelen. Daarnaast wordt ze ondersteund door twee dansers, die het plaatje af maken en zorgen voor mooie, bijpassende dansen.

Het toneelbeeld is prachtig en wordt continue veranderd. Het lijkt een grote kijkdoos vol diepte. Het geeft een romantische sfeer. Dit is niet perse de sfeer die Ten Damme uitstraalt met haar kinky rocknummers en haar sensuele bewegingen, maar toch past het er perfect bij. De belichting maakt het totaalplaatje af.

DE BAROCK ETD 20221105 05110

‘Barock’ is een ijzersterke show, die goed in elkaar zit en vooral heel gevarieerd is. Ten Damme houdt haar energie hoog tijdens deze ruim twee uur durende voorstelling. Dat is wat mij betreft het enige minpunt, dat er geen pauze in zit. Ik kan me voorstellen dat het fijner is om aan een stuk door te spelen, maar persoonlijk vind ik het altijd fijn om even de benen te strekken, een drankje te drinken en je aandacht zo ook goed bij de voorstelling te kunnen houden. Twee uur lang stilzitten vond ik wat te lang. Maar dit doet uiteraard niks af aan de kwaliteit van de voorstelling en van Ellen ten Damme. Wat een krachtige persoonlijkheid en wat een talent! Chapeau!

Barock is nog tot en met juni 2023 te zien door het hele land.
Kijk voor meer informatie en kaarten op ellentendamme.nl

Gezien 16 december 2022 Schouwburg Amstelveen.