Google Analytics Alternative Mississippi Steamboat Night


Door Andy Doornhein

Daar ligt ze dan, badend in onverwachte zonnestralen, aan de Rotterdamse Maasboulevard raderstoomboot “De Majesteit”. De schoepen draaien langzaam door het water, het 82,5 meter lange voormalige passagiersschip uit 1926 ligt al te popelen om haar gasten een onvergetelijke avond te bezorgen.

De loopplank richting “De Majesteit” staat tot aan de kade vol met mensen die elkaar allemaal kennen. Deze avond is het bovendek het decor van een gezellig bruidsfeest. Langzaam schuifelen wij langs de familie en vrienden van het bruidspaar en stappen aan boord. En eenmaal aan boord stap je een totaal andere wereld in.

Bij de ingang wordt iedereen persoonlijk en zeer hartelijk ontvangen door onder andere Christine Key. Cristine Key en haar man Klemens zijn de huidige eigenaren van “De Majesteit”. Met een glaasjes bubbels, of voor de niet alcohol drinkende gasten, met een vruchtencocktail lopen we richting onze gereserveerde tafel.

Dat een avond aan boord een perfecte locatie is om wat met familie of vrienden te gaan vieren is duidelijk te zien aan het gezelschap. Toch is het een heel gevarieerd gezelschap, van jong tot oud, alle leeftijden zijn vertegenwoordigd. Het thema van deze avond is Missisippi Steamboat Night. Het kleine podium met dansvloer is voorzien van Amerikaanse vlaggen en er wordt popcorn uitgedeeld. Alles lekker ongedwongen, waardoor iedereen zich al snel thuis voelt.

Dan om acht uur klinkt de stoomfluit, we gaan varen. Met een hels kabaal onder ons stuurt "De Majesteit” van de wal af richting haar positie op de Nieuwe Maas. Al snel is het geluid van de stuur motoren verdwenen en varen we geheel op stoomkracht richting het oosten. Het eerste dat ik meteen wil gaan bekijken is die krachtige stoommachine. Alles glimt en spiegelt en de geur van verse smeermiddelen prikkelt mijn reukzintuigen. Alleen hier al voor is een tocht met zo’n schip de moeite waard. De schoepen ploegen zich door het water en ik geniet van de geruisloosheid van deze imposante manier van voortbewegen. Wat een geluk dat dit nog steeds bestaat in ons land. Intussen zijn de artiesten op het podium bezig om de sfeer er goed in te krijgen met een showballet en live muziek.

Aan tafel wordt ons eerste gerechtje geserveerd. Delicious Starters is de naam van dit voorgerechtje en het is een spiesje van gamba’s met pittige rode pepersaus, een kiprolletje met limoensaus en een mooie vegetarische sushi. Alles prachtig van smaak, gerechtjes die je meteen doen verlangen naar wat er nog meer gaat komen.
Het concept aan boord is all inclusive, dus je kunt je portemonnee fijn thuis laten liggen. Het diner wordt als buffet gepresenteerd. Op “De Majesteit” gaat dit echter wel op een andere manier dan dat we gewend zijn. Vanuit de kombuis op het onderdek gaat een enorme lift richting ons dek en het bovendek. Allereerst komen de chefs vanuit de kombuis naar boven toe en daarna komt het complete buffet met alles er op en eraan met de lift omhoog. Heerlijke geuren en prachtige gerechten verleiden de gasten direct toe te snellen.Maar ook dat is hier aan boord perfect geregeld. Ieder gezelschap, iedere tafel wordt persoonlijk opgehaald om een keuze te maken van dit uitgebreide buffet. Ik ga niet vertellen wat er allemaal te eten is, maar er is zowel voor de vlees als visliefhebber een ruime keuze en uiteraard zijn er ook vegetarische gerechten.

De gehele avond is er live muziek en de dansvloer staat dan ook de hele avond vol. Eén item wil ik toch wel wat extra aandacht geven, omdat ik al verwachte dat dit ook op het programma zou staan. De korte cursus Line Dancen. Na wat aarzelingen krijgen de entertainers toch een behoorlijke ploeg met “vrijwilligers” op de dansvloer voor een lesje in deze typische Amerikaanse manier van dansen. De eerste fase van de uitleg is nog goed te volgen, maar zodra het wat serieuzer wordt, rollen de tranen van het lachen al snel over de wangen. Gelukkig ben ik niet zo’n danser en kan ik me vanavond weer veilig achter mijn camera verschuilen, maar we hebben wel een hoop lol gehad.

Naast alles wat zich aan boord afspeelt, maakt de boot natuurlijk ook nog een mooi tochtje over de Nieuwe Maas. Na de afvaart varen we in oostelijke richting , dat is richting van de Brienenoordbrug. We komen langs diverse grote scheepswerven waar immense schepen aangemeerd liggen voor onderhoud en afbouw. Na ongeveer een uurtje keert “De Majesteit” weer om zodat je de andere kant op je gemakje kunt bekijken. Het deel ter hoogte van het centrum biedt natuurlijk de meest herkenbare beelden. De Maasbruggen, het Noordereiland, Het Nieuwe Luxor, het enorme cruiseschip dat afgemeerd ligt aan de kade van de Holland Amerika-lijn. En zo gaat het maar door. Gelukkig is het droog en kunnen we ook op één van de

 buitendekken genieten van het uitzicht.

Zodra we het Rotterdamse deel van de Nieuwe Maas verlaten zien we de duizenden lichtjes van de petrochemische industrie, grote zee sleepboten zorgen dat binnenkomende schepen veilig worden afgemeerd. En zo kan ik nog uren doorgaan met omschrijven wat er allemaal te zien en te beleven is. Met een spectaculaire presentatie van het ijsdessert is “De majesteit” alweer richting de eindbestemming gaan varen. De verlichte stad glijdt langzaam aan ons voorbij en aan de Amerikaanse droom zal spoedig een einde komen.

De Mississippi Steamboat Night kost per persoon € 79,50 wat het meer dan waard is. Vier uur lang wordt je heerlijk in de watten gelegd met fantastisch eten en goede muziek. Een prachtige avond uit die je niet snel zal vergeten.

 

{besps}Mississippi_Night{/besps}




 

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive Module Information