Wie kent de tv-serie Medisch Centrum West uit de jaren 90 niet? Iedere week keek men uit naar de nieuwste aflevering en leefde iedereen mee met de avonturen van onder meer dokter Eric, dokter Jan en zuster Ingrid. Nu, bijna 20 jaar later brengt producent Theater van de Klucht na het succes van ‘In de Vlaamsche Pot’ dit seizoen opnieuw een tv-hit op de planken en kunnen we als publiek in het theater genieten van ‘Medisch Centrum Best’. Op maandag 18 februari gaat de voorstelling in de Rijswijkse Schouwbrug in première.

Het ziekenhuis Medisch Centrum Best krijgt te horen voor een sluiting te staan. Er wordt alles op alles gezet om het ziekenhuis te redden. Echter, een kennis van de baas van Het Polderziekenhuis zorgt ervoor dat alles in de war loopt in Medisch Centrum Best. Dossiers die verwisseld worden, het licht dat uitvalt, wachtwoorden die veranderen, het maakt het er allemaal niet makkelijk op. Of het allemaal nog goed komt is natuurlijk de grote vraag.

Een klucht over een ziekenhuis vol plots, witte jassen, stethoscopen en patiënten. Marlous van den Heuvel speelt de strenge hoofdzuster en Arijan van Bavel de slungelige stagiair Rocky. Sabine Beens en Onno Innemeehebben verschillende rollen die snel afgewisseld worden. De ene is een patiënt met een poliep op de stemband, de andere komt voor een borstvergroting. Hilarisch is ook de patiënt die steeds op komt in zijn rolstoel en moest plassen. Ook de zaal wordt van tijd tot tijd betrokken bij de voorstelling. Zo kunnen ze enthousiast mee doen met de slogans van Van Bavel, de dokters stagiair. Het zijn maar vier spelers op het toneel maar samen vullen ze het hele ziekenhuis met alle rollen die ze op zich nemen. Wat een geweldig spel om naar te kijken.

Het decor bestaat uit twee bedden en aan de andere kant een dokterskamer zorgt ervoor dat je al snel het gevoel hebt echt in een ziekenhuis te zijn. In de voorstelling wordt eveneens aandacht besteed aan de problematiek van de huidige zorg zoals de hoge werkdruk en de bezuinigingen. 

Maar wie een vervolg op de serie verwacht, heeft het mis. De voorstelling Medisch Centrum Best is overgoten met een heerlijk ‘kluchtig’ sausje en omgetoverd tot het gekste streekziekenhuis van Nederland.

Voor wie een avondje heerlijk wil lachen is deze klucht zeker een aanrader!
Kijk hier voor meer informatie en kaarten.

Gezien op 18 februari, Rijswijkse Schouwbrug