Vele voorbijgangers zullen vreemd hebben opgekeken toen ze midden in Amsterdam de frietjes, snacks en sauzen in het rond zagen vliegen. Voor Theater de Meervaart werd namelijk op gepaste wijze de nieuwe komedie van Jon van Eerd gepresenteerd: Herrie in de Keuken. Wie bekend is met de komedies rondom het personage Harrie Vermeulen weet dat de nieuwe voorstelling niets anders dan één grote chaos kan worden. Zo ook de perspresentatie.

De voorstelling Herrie in de Keuken gaat over Harrie en zijn compagnon die een noodlijdende snackbar runnen, waar ze armzalige frietjes en snacks aan de man proberen te brengen. De cast van de voorstelling werd dan ook gepresenteerd in een frietkraam. Jon van Eerd, Arie Cupé, Joey Schalker, Anne Lamsvelt, Liss Walravens en Brian Verhagen nodigden de pers en gelukkige voorbijgangers uit om hun zelfgebakken friet en snacks te proeven. En hoewel er in het verhaal geen klant te bekennen is, is iedereen hier wel te porren voor een snack van Harrie.

Herrie in de keuken foto Kim Spapens 00101

Herrie in de Keuken belooft weer een gierende komedie te worden rondom Jon van Eerds alter ego Harrie Vermeulen. Zoals altijd zit hij weer tot zijn nek in de problemen en met zijn impulsieve karakter maakt hij de problemen steeds groter en gekker. De petten, snorren en pruiken zullen door het theater vliegen: de zes acteurs spelen samen namelijk meer dan 35 rollen. Volgens Jon van Eerd kun je een avondje Herrie in de Keuken beschouwen als een mini-vakantie: lekker de boel de boel laten en met buikpijn van het lachen de zaal verlaten.

De splinternieuwe komedie Herrie in de Keuken (“de leukste en vetste komedie van het seizoen”) is komend theaterseizoen te zien in theaters door heel Nederland. Meer informatie over de voorstelling is te vinden op www.pretpakhuis.nl.