Enkele reis…(sorry, stiltecoupé)


Zondag 24 november ging de thrillerkomedie ‘Enkele reis’ in De Leidsche Schouwburg in première. Trudy Labij, Wieteke van Dort, Bram van der Vlugt en Florence Vos Weeda tekenen voor de hoofdrollen. Een veelbelovende cast in een ietwat onduidelijk verhaal.

Een korte beschrijving van de voorstelling en een teaser die veel te raden overlaat, zijn de enige mogelijkheden om me voor te bereiden op deze voorstelling. Ik verwacht een diepgravend toneelstuk over ouderdom en zelfbeschikking en ik weet niet of ik dat wel zo zal gaan waarderen. Maar de middag pakt totaal anders uit en met alles wat ik nu ga schrijven over de voorstelling, verraad ik alleen maar meer.

Enkele reis Hummelinck Stuurman Theaterproducties foto Ben van Duin 2
Dus vraagt u zich af of u naar ‘Enkele Reis’ moet gaan? Dan is het antwoord een volmondig “JA!” Is het ook een geschikt stuk voor de rest van mijn familie die bestaat uit mensen in de leeftijd van 13 tot 85 jaar? Dan is het antwoord ook weer “Absoluut!” En op de vraag of u dan naar drie overjarige, moeizaam voortschuifelende, zich in hun nadagen bevindende acteurs zit te kijken, gil ik het antwoord “Nee!” in uw oor.

In de voorstelling “Enkele Reis” komt het spel van Trudy Labij, Wieteke van Dort en Bram van der Vlugt helemaal tot zijn recht. Het luchtige script van Lex Passchier doet je vanaf het begin op het puntje van je stoel zitten en zet je toch weer telkens op het verkeerde been.

Hier wil ik het graag bij laten. Kijk voor kaarten en een leuke avond op de speellijst van www.hummelinckstuurman.nl  en schroom niet om voor vrienden, kennissen en familie een kaart te kopen.

Enkele reis Hummelinck Stuurman Theaterproducties foto Ben van Duin 3
Voor een uitgebreidere recensie (met ‘code rood’ ten aanzien van een voortdurend spoileralert) kunt u contact opnemen met onze internetredactie. Wij sturen u deze dan per mail toe.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Gezien: Zondag 24 november 2019 Leidse Schouwbrug