Herrie in de Keuken – Een ‘vette’ avond uit


Jon van Eerd zijn alter ego Harrie Vermeulen is terug van weggeweest. Op 9 december gaat in de Meervaart in Amsterdam op feestelijke wijze ‘Herrie in de Keuken’ in première. Een voorstelling met Harrie Vermeulen in de hoofdrol, en wie bekend is met Harrie, weet dat we een avond vol misverstanden en hilariteit kunnen verwachten.

Dit keer runt Harrie snackbar ‘Harrie’s Frietstreet” samen met vriend Berend. De snackbar loopt alleen niet zoals het zou moeten en is het soms zo rustig dat Harrie en Berend hun eigen klanten spelen. De naastgelegen tattooshop van Hermien (Anne Lamsvelt) kan ook wel wat klanten gebruiken en het toeval wil dat zij aan een bijzondere lading frikadellen kan komen. Haar zus Floor (Liss Walravens ) ziet een samenwerking tussen Harrie en Hermien niet zo zitten, maar weet deze ook niet te voorkomen. En dan staat ineens de Bob Heus van de Keuringsdienst van Waren voor de deur bij de snackbar. En Bob heeft de intentie om de zaak een uitgebreide inspectie te onderwerpen. Wat volgt is een bijzondere samenloop van omstandigheden die zorgen voor de nodige verwarring. Want wat gebeurd er eigenlijk in die tattooshop?

Herrie in de keuken pers foto 2
Jon van Eerd heeft met Harrie Vermeulen de afgelopen tien jaar zo’n sterk karakter weten neer te zetten, dat je vol verwachting in de zaal gaat zitten. De ietwat onnozele en eigenzinnige Vermeulen zorgt gegarandeerd voor een avond vol grappen en vermaak. En dat is met “Herrie in de Keuken’ niet anders. De chemie die Van Eerd heeft met tegenspeler Arie Cupé, in de rol van Berend, is heerlijk om naar te kijken. De woordgrappen, het vlotte samenspel en de snelle schakelingen in de teksten zorgen voor de nodige lachmomenten en laten je uitkijken naar de volgende scène. De scène met de twee kleine meisjes is hilarisch maar eigenlijk dat geld voor het merendeel van de scènes in deze voorstelling.

Herrie in de keuken pers foto 4

Joey Schalker heeft als onder meer Bob Heus de taak om de snackbar te controle. Een rol waarin hij, met name in de tweede akte, goed uit de verf komt en lekker mee gaat in het tempo van  Van Eerd en Cupé. (Heus!) Dit geldt ook voor Lamsvelt en Walravens, die eveneens sterk tegenspel bieden.

Het decor bestaat uit de snackbar en de tattooshop waar in de tweede akte steeds meer staat te gebeuren. Erg inventief, verrassend en origineel.

Herrie in de keuken pers foto 6
Voor een avond ontspanning en lekker lachen is ‘Herrie in de Keuken’ zeker aan te raden. Het liedje ‘Ieder uur een bittergarnituur’ zal voorlopig nog wel even in je hoofd blijven zitten. Gelukkig staat de songtekst in het programmaboekje. Een tip, kijk uit als je op de eerste paar rijen zit, er kan nog wel eens een kloddertje van het een of andere rondvliegen… 

Kijk voor meer informatie en kaarten op www.pretpakhuis.nl 

Gezien: 9 december 2019 Meervaart Amsterdam