Op 30 september gaat PATROON, een meerstemmige solo van acteur en theatermaker Ludwig Bindervoet, in première in Theater a/d Rijn in Arnhem. PATROON is geïnspireerd op de brief die Franz Kafka aan zijn vader schreef, maar nooit aan hem overhandigde. De vader spreekt nu terug in een talig spiegelpaleis vol valkuilen, zijpaden en doodlopende wegen. De tekst is geschreven door Ludwig’s vader Erik Bindervoet, en de regie is in handen van Naomi Velissariou (regieprijs Nederlands Theater Festival 2019).

PATROON
In PATROON zoeken vader Erik en zoon Ludwig het spanningsveld op tussen het persoonlijke en het publieke. In een voorstelling als een hallucinante modderstroom kruipt Ludwig in de huid van de vaderfiguur en poogt patronen te doorbreken. Via omwegen en eeuwige wederkeer dwaalt het stuk via voorouders en nageslacht langs geschiedenis en noodlot richting autoriteit en vrijheid.

Ludwig Bindervoet
Ludwig Bindervoet is lid van performancecollectief URLAND (De Internet Trilogie) en speelde in voorstellingen van Toneelgroep Oostpool (Allemaal Mensen, They are just kids, On the Road). Ludwig Bindervoet wil zich, naast zijn acteursschap en makersschap bij URLAND, verder ontwikkelen als theatermaker. PATROON is zijn eerste eigen solovoorstelling als theatermaker. Een coproductie van De Nieuwe Oost en performancecollectief URLAND.

Credits
Concept en spel: Ludwig Bindervoet | Tekst: Erik Bindervoet | Regie: Naomi Velissariou | Componist: Jimi Zoet| Lichtontwerp: Rob Daanen | Scenografie: Katrin Bombe | Publiciteitsbeeld: Roeltje van de Sande Bakhuyzen | Productie: De Nieuwe Oost in samenwerking met performancecollectief URLAND. Met dank aan Toneelgroep Oostpool.

Speellijst:
29 september 2020 Theater a/d Rijn try-out
30 september 2020 Theater a/d Rijn première
1 oktober 2020 Theater a/d Rijn
2 oktober 2020 Theater a/d Rijn
3 oktober 2020 Theater a/d Rijn
27 oktober 2020 Theater Kikker, Utrecht
28 oktober 2020 Theater Kikker, Utrecht
11 november 2020 Frascati, Amsterdam
12 november 2020 Frascati, Amsterdam
13 november 2020 Frascati, Amsterdam
14 november 2020 Frascati, Amsterdam
18 november 2020 Rotterdamse Schouwburg
19 november 2020 Rotterdamse Schouwburg
1 december 2020 Theater a/h Spui, Den Haag
10 februari 2021 De Nwe Vorst, Tilburg
22 februari 2021 Concordia, Enschede
13 maart 2021 Stadstheater Arnhem
datum n.t.b. LUX Nijmegen

Meer informatie & tickets: www.denieuweoost.nl 

Over De Nieuwe Oost
De Nieuwe Oost is hét onbegrensd productiehuis in Oost-Nederland. Zij begeleiden beloftevolle nieuwe makers op het gebied van theater, dans, literatuur en muziek, en ontwikkelen verrassende projecten en voorstellingen voor publiek in binnen- en buitenland.