Susan Visser en Eric Corton touren dit theaterseizoen samen langs de Nederlandse theaters met de nieuwe toneelvoorstelling ‘De Grootste Helft’. In de voorstelling wordt een stel gevolgd dat op het punt staat de scheiding aan te vragen en bespreekt hoe ze dit hun tienerzoon gaan vertellen. Het script is geschreven door Marc Veerkamp, Benno Hoogveld is verantwoordelijk voor de regie. ‘De Grootste Helft’ is de eerste voorstelling van nieuw productiehuis Heads and Tales.

Regisseur Benno Hoogveld: “Met de voorstellingen van Heads and Tales wil ik benadrukken dat iedere waarheid twee kanten heeft. Jouw zienswijze kleurt de situatie. Wat zou er gebeuren wanneer je je oprecht verplaatst in de ander? Dat onderzoeken we nu op het gebied van relaties in ‘De Grootste Helft’.” ‘De Grootste Helft’ speelt van 25 september 2020 t/m 23 januari 2021 in de Nederlandse theaters. Op 5 oktober 2020 gaat de voorstelling in premiere in het DeLaMar Theater te Amsterdam. In ieder theater speelt de voorstelling twee keer op een avond om zo, met de coronamaatregelen, zoveel mogelijk publiek de kans te geven de voorstelling te bezoeken.
De kaartverkoop is inmiddels in de meeste theaters gestart. De voorstelling is mede mogelijk gemaakt door een financiele bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds.

Over De Grootste Helft
In ‘De Grootste Helft’ vallen we in het leven van een echtpaar dat elkaar niets meer te zeggen heeft, maar nog wel veel moet bespreken. Ooit spraken ze de taal van de liefde, nu lijkt het onmogelijk nog met elkaar te kunnen communiceren. Ze worstelen met een kwellende vraag: hoe vertellen ze hun puberzoon dat ze uit elkaar gaan? Susan Visser en Eric Corton spelen het echtpaar, maar stappen ook uit hun rol om te reflecteren op de situatie. Waar in hun relatie ging het mis, en waarom? En hoe kom je er toch samen uit? Scheiden doe je immers samen.

Over Heads and Tales
Heads and Tales is een nieuw theaterproductiehuis, opgericht door Benno Hoogveld en Merel Ooms van productiehuis Solo Stories. De toneelvoorstellingen van Heads and Tales worden gespeeld door
twee acteurs en behandelen onderwerpen die spelen in de Nederlandse samenleving. Heads and Tales streeft naar een meer genuanceerde kijk op maatschappelijke thema’s. Eén situatie, twee verhalen. Want iedere waarheid heeft twee kanten. Beide denkwijzen worden in de voorstellingen belicht, zodat bij de theaterbezoekers meer begrip ontstaat voor de zienswijze van beide personages.