Starnakel bezopen op zoek naar zingeving

De nieuwe club DRONKEN MENSEN (Xander van Vledder, Linde van den Heuvel en Justus van Dillen) brengt in samenwerking met Theater Bellevue de straalbezopen komedie Dronken Mensen in de Nassaukerk in Amsterdam Oud-West. Van 7 t/m 24 oktober is deze locatievoorstelling veertien keer te zien.

Met deze eerste voorstelling van hun eigen club maakt Xander van Vledder zijn regiedebuut en worden de acteurs Linde van den Heuvel en Justus van Dillen aangevuld met Hajo Bruins (Penoza, Papadag), Ellen Parren (Circus Treurdier), Anne Lamsvelt (Chez Brood), Valentijn Benard (Soldaat van Oranje) en Danny Westerweel (Woef Side Story).

De wereld waarin we leven is niet meer dezelfde. Zekerheden zijn weggeslagen, evenementen zijn afgeblazen, tournees zijn geannuleerd. Maar de drang naar verbinding is sterker dan ooit. Nu God als rots in de branding stilaan door de achterdeur vertrokken is, zoekt de mens op andere manieren naar zingeving. Zolang hij die nog niet gevonden heeft, is er drank. Dronken Mensen is een zwarte komedie over veertien dolende zielen die elkaar ontmoeten, bevragen, beledigen, versieren, vinden en kwijtraken in een lange met drank overgoten nacht. Op zoek zijn ze, naar liefde, troost en houvast. En vooral dat laatste is nog niet zo eenvoudig wanneer je straalbezopen bent.

"We moeten hier blijven tot we alles hebben teruggegeven. Alles. God is als een maffiabaas van wie we geld hebben gestolen. Hij heeft ons als een maffiabaas in zijn stinkende plee opgesloten en hij laat ons er pas uit als we alles aan hem hebben teruggegeven. We moeten alles aan hem teruggeven, alles wat we hebben, alles wat we van hem hebben afgepakt, alles wat hij ons heeft gegeven, alles tot het laatste toe. Pas dan zijn we vrij.''

CREDITS
spel Justus van Dillen, Linde van den Heuvel, Hajo Bruins, Ellen Parren, Anne Lamsvelt, Valentijn Benard, Danny Westerweel
regie Xander van Vledder
tekst Iwan Wyrypajev
bewerking Robbert-Jan Henkes
lichtontwerp Tim van ’t Hof
scenografie Ruben Wijnstok
techniek Cedric van Daalen, Wout Panis
kostuum advies Janneke de Ruiter
productie Yvo Nafzger mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuurfonds, NORMA Fonds, Stichting Melanie, Theater Bellevue

www.theaterbellevue.nl/dronkenmensen 

OVER DRONKEN MENSEN
DRONKEN MENSEN is de club van het bevriende driemanschap Xander van Vledder, Linde van den Heuvel en Justus van Dillen. Na meer dan 10 jaar lang spelen bij verschillende gezelschappen in de meest uiteenlopende producties nemen zij het heft in eigen handen en beslissen zelf wat, waar en met wie ze spelen. Onverwoestbaar repertoiretoneel met een moderne twist op een magische plek.
“Wij geloven in theater buiten de gebaande theaterpaden op nieuwe spannende plekken. Een plek waar wij je persoonlijk ontvangen en waar je, na een fantastische voorstelling, het publiek, de makers en de spelers ook echt ontmoet. En dan met te veel drankjes op na de voorstelling scheef op de fiets naar huis. Samen. Al is het dan voorlopig nog op anderhalve meter afstand.”