Het succesvolle schrijf/regie-duo Elly Scheele en Eva Line de Boer slaat voor de vierde keer de handen ineen met Ik voel Amor, een productie van Theater Bellevue. Opnieuw geven zij vorm aan een gedeelde fascinatie voor de stuntelende, pogende mens; dit keer in de prille dagen na de strengste lockdown. Voor deze voorstelling worden bijzondere samenwerkingen aangegaan met o.a. fashion designer Tom van der Borght en muziekproducer Morien van der Tang (o.a. Famke Louise, Sef, Willem), van wie acteur/muzikant Amir Vahidi en schrijver Elly Scheele advies krijgen bij het maken van de Nederhop-hit uit de voorstelling: 'Ik voel Amor'.

Ik voel Amor gaat op 26 september in première en is een maand lang te zien in het Bellevue Lunchtheater.

“Tijdens het schrijven was er opeens een wereldwijde pandemie en het was heel onwerkelijk om het stuk te schrijven alsof dat niet aan de hand was.” Elly Scheele, schrijver
"Wat ik bijzonder vind aan deze tijd, is dat het internet iets doet met de dramaturgie van ons leven.” Eva Line de Boer, regisseur

Over Ik voel Amor
Hoe geef je je imago on- en offline vorm; als artiest, geliefde en mens? Met een esthetisch vormgegeven clip hopen zanger Viggo en zijn vriendin/manager Kate op te vallen tussen alle webcam-content die het internet tijdens de lockdown heeft overspoeld. Kate blijft liever achter de schermen, dus casten ze de jonge influencer Liz als Viggo’s ‘Amor’. Drie personages met een eigen visie op authenticiteit en smaak gaan op zoek naar de beste vorm voor de potentiële Nederhop-hit ‘Ik voel Amor’. Ik voel Amor is een komische voorstelling over intimiteit in de anderhalvemeter-samenleving en jaloezie in al haar verschijningsvormen. 

Credits
tekst, concept Elly Scheele
regie, concept Eva Line de Boer
spel Amir Vahidi, Kimberley Agyarko, Kirsten Mulder

muziekarrangement Amir Vahidi
dramaturgie Tom Helmer
vormgeving Sacha Zwiers
modeontwerp Tom van der Borght
lichtontwerp, techniek Maarten van Burken, Ljiljana Keravica
met dank aan Morien van der Tang, Martine Manten
productieleiding ProductieCollectief | Romy Rigter
productie Theater Bellevue
publiciteitsbeeld Casper Koster locatie Youseum

Over de makers
Ik voel Amor is de vierde samenwerking van Elly Scheele en Eva Line de Boer na Little Black Dress, Dit gebeurt allemaal tegelijk (BNG Bank Nieuwe Theater­makers­prijs 2016) en Rust zacht Billy. Later dit seizoen maken zij samen de voorstelling Of ja, voor de ontwikkeling van deze tekst ontving Elly Scheele het Theater Tekst Talent Stipendium 2018 van het Prins Bernard Cultuurfonds.

Over Bellevue Lunchtheater
Bellevue Lunchtheater, het ‘toneelschrijfhuis’ van Theater Bellevue ontwikkelt en presenteert al ruim 30 jaar nieuw Nederlandstalig toneelrepertoire. Theater Bellevue zoekt naar de autonome denk- en verbeeldingskracht van nieuw schrijftalent. Vele auteurs schreven voor het Bellevue Lunchtheater, zoals Nasrdin Dchar, Maria Goos, Magne van de Berg, Hannah van Wieringen, Rik van den Bos, Robert Alberdingk Thijm, Dilan Yurdakul en Eva Jansen Manenschijn.

Veiligheid
Theater Bellevue zorgt voor afstand, extra hygiënemaatregelen en een heldere routing. De luchtbehandeling is anders ingesteld; er wordt alleen geventileerd maar de lucht circuleert niet. Kaartkopers ontvangen de dag van te voren een e-mail met meer informatie over de maatregelen en veiligheidsvoorschriften.

Speeldata
22 sep – 17 okt 2020, 12:30 - Theater Bellevue
première 26 sep, 12:30 uur

Meer informatie en kaarten
www.theaterbellevue.nl/ikvoelamor