Alles voor de Kunsten presenteert tijdens het Nederlands Theater Festival 2021 drie voorstellingen. De Nederlandse Toneeljury koos Niet de vaders van Minou Bosua en Eelco Smits (Minoux) als één van de beste voorstellingen van het afgelopen theaterseizoen. Het is opnieuw te zien op 8, 9 en 10 september in Theater Bellevue. Ook de familievoorstelling Circus Charms met Frank en René Groothof is weer te zien, op 10 september in de Krakeling. Theatermaker Nastaran Razawi Khorasani, winnaar van de BNG Bank Theaterprijs 2020, speelt Songs for no one op 11 en 12 september in Theater Bellevue.

Niet de vaders - Minoux
Minou Bosua onderzoekt samen met acteur Eelco Smits de rol van de vader in hun gezin. Samen hebben zij een zoon. Eelco is de biologische vader, maar voedt het kind niet op, Minou is niet de biologische moeder maar wel de (op)voeder van hun zoon. In Niet de vaders bevragen ze op humoristische en tegelijkertijd soms verlegen wijze wat ‘vaderschap’ dan eigenlijk is of zou kunnen zijn, binnen deze samengestelde gezinsstructuur.
Uit het juryrapport: “Bosua en Smits lokken elkaar uit de tent, leggen elkaar het vuur aan de schenen, maar blijven elkaar steevast terugvinden in de strijd en twijfels waar ze elk op hun eigen manier mee te kampen hebben. Zonder enige reserve biedt Niet de vaders tegenkleur aan de veronderstelling dat opvoeden van vanzelfsprekendheid omgeven is.”
Te zien: 8, 9, 10 september om 20:30 uur, 10 september tevens om 18:30 uur in Theater Bellevue.

Circus Charms – Ensemble SeaSession
In deze familievoorstelling spelen Frank en René Groothof weer samen, als spreekstalmeesters van een wervelende muzikale circus waarin tegendraadse onzin de hoofdrol speelt. Ze gaan aan de haal met de krankzinnige verhalen van Ruslands grootste absurdistische schrijver Daniil Charms. Vechtend, spelend, ruziënd en zingend rollen ze door de piste. Geen circus is compleet zonder live muziek. SeaSession speelt stevige muziek van revolutionaire Russen uit de jaren ’20.
Te zien: 10 september om 19:30 uur in de Krakeling.

Songs for no one - Nastaran Razawi Khorasani

Wat betekent het om in een dictatuur te moeten leven? Met welke gedachten en hoop houdt de jonge generatie zich staande? Songs for no one gaat over de kwetsbaarheid van vrijheid, over onvrijheid in het dagelijkse leven en over toekomstdromen van vrijheid. Nastaran Razawi Khorasani neemt het publiek mee in de onzichtbare levens van een jongen en een meisje, wonend in de Islamitische dictatuur van Iran.
Te zien: 11 september om 20:30 uur, 12 september om 16:00 uur in Theater Bellevue.

Zie voor de gehele speellijst van de drie voorstellingen:
https://allesvoordekunsten.nl/agenda