Na de thrillerkomedie Enkele Reis brengt producent Hummelinck Stuurman dit seizoen een nieuwe productie in dit genre op de planken, Hoog Spel.

Hoog Spel begint met de klassieke vraag, who done it? We starten de voorstelling met een lijk. Wie is deze man en wie heeft hem vermoord?

Hoog Spel Korthals Stuurman Theaterproducties foto Annemieke van der Togt 1
Het zijn niet zomaar namen die meespelen in Hoog Spel. Johnny Kraaijkamp, Trudy Labij, Doris Baaten en Thijs Prein. Laatstgenoemde is wellicht wat minder bekend dan de eerste drie, maar Thijs Prein speelde eerder in voorstellingen De Avonden en hij maakte onder meer voorstellingen met Aron Grunberg en Spinvis.

Kraaijkamp speelt de rol van Max, hij woont samen met zijn vrouw Rebecca, gespeeld door Doris Baaten, in een nieuwe woning op de viertiende verdieping. Max is degene die we aantreffen met het bebloede mes in zijn handen en boven het lijk. Op dat moment komt zijn vrouw thuis. Het duurt even voor ze de situatie in de gaten heeft, maar is daarna vooral praktisch ingesteld. Het lijk moet verstopt, voordat haar vriendin Daphne op de stoep staat. Als dat goed en wel gelukt is, gaat de bel. Daphne, een rol van Trudy Labij, is gearriveerd. Al snel daarna is het duidelijk dat we met een zweverig type te maken hebben. Ook Rebecca lijkt niet alles op een rijtje te hebben, hoe nuchter ze in eerste instantie ook leek. En dan staat er ook nog de nieuwe buurman op de stoep. Is dit een toevallig moment om kennis te maken met zijn nieuwe buren?

Hoog Spel Korthals Stuurman Theaterproducties foto Annemieke van der Togt 4
Kraaijkamp en Baaten lijken al eeuwig een stel te zijn. Hun onderlinge interactie is perfect en ze weten samen ogenschijnlijk gemakkelijk zich te verdiepen in hun personages. Kraaijkamp en komische timing gaan sowieso hand in hand, en dat is in dit stuk niet anders.

Trudy Labij haar mimiek is subliem! Deze vrouw verteld hele verhalen, enkel met haar gezichtsuitdrukkingen. De kleine en grappige maniertjes die ze gebruikt en geluidjes die ze maakt, maken van Daphne een komisch personage, dat aardig gevat is en waarbij niks normaal is. Leuk ook zijn de linkjes met de stemmen in haar hoofd en de rol van het publiek hierbij.

Thijs Prein verschijnt letterlijk wat later ten tonele, maar heeft desalniettemin een belangrijke rol als buurman Olivier. Hij zet het publiek toch nog even op het verkeerde been en houdt wel van een spelletje. Niets is wat het lijkt.

Hoog Spel Korthals Stuurman Theaterproducties foto Annemieke van der Togt 10
Vanaf het begin vraag je je al af hoe dit gaat aflopen en wordt er maar weinig duidelijkheid gegeven en blijf je als bezoeker met vragen zitten. Maar het doel van de voorstelling was dan ook niet om een gezapig einde te maken. Het is toch ook wel leuk om nog even over de voorstelling na te denken naderhand? Dit is zeker gelukt, want je kan met dit einde alle kanten op!

Kijk voor meer informatie op www.hummelinckstuurman.nl 

Gezien: 15 oktober 2021 Singer Laren

Thrillerkomedie Hoog Spel intrigeert