‘DAVID of hoe we ons bedacht hebben’

‘’Hoe blijf je in het volwassen leven zonder je op je vijftigste een kogel door je kop te jagen? Dat was het uitgangspunt van de speech This is water van de Amerikaanse schrijver David Foster Wallace. Wallace las de tekst in 2005 op de diploma-uitreiking van een prestigieuze hogeschool. Drie jaar later hing hij zich met een tuinslang op in zijn garage. Hij werd 46 jaar.’’ (Bron: Dekoe.be)

Donderdag 29 oktober ging ‘DAVID of hoe we ons bedacht hebben’ in première. In het mooie Corso theater in Berchem speelde de cast van theatergezelschap de Koe hun eerste show. De kijker die een zware voorstelling verwacht, zal aangenaam verrast worden.DAVID of hoe we ons bedacht hebben3 2Het toneel is donker en het decor bestaat uit banken, schermen en koelkastjes. De ingelezen kijker verwacht misschien een zware voorstelling, gezien het onderwerp. ‘DAVID of hoe we ons bedacht hebben’ laat een groep mensen zien die proberen mee te gaan met de moderne tijd. Maar hoe blijf je politiek correct en oprecht? De voorstelling is een humoristische, speelse vertolking van mensen die terugkijken op hun leven. Met boeiende discussies en herkenbare uitspraken is dit luchtige stuk toch indrukwekkend.

Theatergezelschap de Koe heeft een manier gevonden om David Foster Wallace eer aan te doen en toch een speelse voorstelling te maken.

DAVID of hoe we ons bedacht hebbenTijdens de voorstelling wordt er op een dynamische manier gebruik gemaakt van het toneel, licht, het decor en rekwisieten. Dit geeft een interessant beeld en houdt de kijker actief. Het acteren van de cast is zó spot on, dat je jezelf soms moet herinneren dat het gespeeld is. Regisseur Peter van den Eede mag trots zijn op zichzelf en zijn cast. ‘DAVID of hoe we ons bedacht hebben’ is vermakelijk, indrukwekkend, inspirerend en zet aan tot denken.
Met Willem de Wolf, Suzanne Grotenhuis, Carine van Bruggen, Greg Timmermans, Ans Van den Eede en Freek Vielen

Kijk voor meer informatie en de speellijst op www.dekoe.be 

Gezien: 29 oktober 2021 Corso theater Berchem

Recensie DAVID of hoe we ons bedacht hebben