Van 21 april t/m 25 juni toert De brieven van Mia door het land. Britte Lagcher, Liza Macedo dos Santos en Peter van Heeringen spelen hoofdrollen in de muzikale familievoorstelling (9+) naar het succesvolle boek van Astrid Sy, bewerkt door George Elias Tobal. Eran Ben-Michaël regisseert de productie van George & Eran Producties en ROSE stories. De première is dinsdag 3 mei in Koninklijk Theater Carré.

Het Syrische meisje Leila woont samen met haar moeder en broertje in een asielzoekerscentrum. Wanneer ze voor een schoolproject de zolder bij de Joodse meneer Cohen opruimt, vindt ze een stapel vergeten brieven. Ze blijken van Mia, de in de Tweede Wereldoorlog verdwenen jeugdliefde van meneer Cohen. Vastberaden besluit Leila het mysterie rondom de brievenschrijfster te ontrafelen. Samen met meneer Cohen komt ze terecht in een spannende speurtocht naar het lot van Mia. Wie was die Mia en wat is er met haar gebeurd? En zou het kunnen zijn dat ze de oorlog heeft overleefd?

George & Eran Producties en ROSE stories brengen het succesvolle boek De brieven van Mia van Astrid Sy (presentatrice Andere Tijden) naar het theater. Op een meeslepende manier laat de voorstelling inzien wat oorlog met een mens doet en wat het betekent om in vrijheid te leven. De brieven van Mia is een spannende, poëtische en muzikale voorstelling over een onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee mensen uit verschillende werelden die allebei een oorlog hebben meegemaakt.

Een voorstelling van de makers van Woestijnjasmijntjes dat in 2018 werd genomineerd voor de Zapp Theaterprijs en de Taalunie Toneelschrijfprijs.

DE BRIEVEN VAN MIA (trailer)
Spel: Britte Lagcher, David Lucieer, Gonca Karasu, Liza Macedo dos Santos, Milan Sekeris, Peter van Heeringen. Tekst: George Elias Tobal, regie: Eran Ben-Michaël, muziek: Milan Sekeris, scenograaf en (concept)videobeeld: Dr. Yaron Abulafia, kostuums: Dymph Boss, productie: Frederique Meijers, Kim Eldering, fotografie en design: Curly and straight. Een coproductie van George & Eran Producties en ROSE stories.

SPEELLIJST
do 21 apr: Oude Vest, Leiden*, do 28 apr: De Meerse Hoofddorp*, zo 1 mei: Theater Rotterdam*, di 3 mei: Carré, Amsterdam (première)**, wo 4 mei: Verkadefabriek, Den Bosch**, vr 6 mei: Schuur, Haarlem, za 7 mei: Theater Kerkrade, zo 8 mei: Stadsschouwburg Groningen, za 14 mei: De Harmonie, Leeuwarden, zo 15 mei: Schouwburg Amstelveen, wo 18 mei: Kunstmin, Dordrecht, zo 22 mei: Koninklijke Schouwburg, Den Haag, wo 25 mei: Goudse Schouwburg, vr 27 mei: De Krakeling, Amsterdam, za 28 mei: Schouwburg Hengelo, vr 10 t/m zo 19 jun: Oerol, Terschelling, za 25 jun: Meervaart, Amsterdam
*try-out, **i.s.m. Theater na de Dam