Waldemar Torenstra is volgend seizoen weer te zien in het theater. Samen met onder andere Astrid van Eck en Vincent Croiset speelt hij in MOMENTUM; een intrigerende voorstelling rond een partijleider en zijn vrouw die de macht uit hun handen voelen glippen. Net als Gif, dat momenteel in de theaters staat en internationaal gezien wordt als het grootste Nederlandse toneelsucces, is MOMENTUM geschreven door Lot Vekemans.

Middenin een politieke crisis doet de trouwe First Lady Ebba er alles aan om de carrière van haar man (Waldemar Torenstra) te redden. Terwijl hun spindoctor uit alle macht het imago in stand probeert te houden, raakt het tweetal in een opeenstapeling van misverstanden en verkeerde beslissingen verder van elkaar verwijderd. Op de avond van het feest ter ere van het vijftigjarig bestaan van de partij stort alles in elkaar. Op dat moment maakt Ebba een rigoureuze keuze. Maar zal haar man haar hierin steunen?

MOMENTUM gaat over de achterkant van de politiek en machthebbers die niet mogen falen, passend in een tijd waarin populaire politieke dramaseries de mens achter de politicus laten zien.

Waldemar Torenstra is onder andere bekend van series als Divorce, Vechtershart en Grijpstra & de Gier, films als De gelukkige huisvrouw en het recente Alles op tafel en presenteerde Verborgen Verleden van Nederland en Ondersteboven, waarin hij op de motor van Kaapstad naar Caïro reisde. Astrid van Eck schitterende op het toneel in Het Temmen van de feeks en Hedda Gabler en was onder meer te zien in films als De Veroordeling en series als A'dam – E.V.A.. Vincent Croiset is bekend van onder andere de televisieseries CMC, Verborgen Gebreken en Gouden Bergen en theatervoorstellingen als Festen, Wijn en De koele meren des doods.

MOMENTUM is in de theaters te zien van november 2022 t/m april 2023. Op 19 november 2022 gaat de voorstelling in première in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. De regie is in handen van Maaike van Langen.

Tekst Lot Vekemans
Regie Maaike van Langen
Spel Waldemar Torenstra, Astrid van Eck, Vincent Croiset, Marijn Claes en Maas Muhren


Trailer https://youtu.be/_F9U_ulizpc
Meer informatie www.korthalsstuurman.nl/momentum of www.toptheater.nl