Buy website traffic cheap

Internationale dans uit China en Israël in nieuwe voorstelling Scapino Ballet

Foto Stef Nagel
Scapino Ballet Rotterdam presenteert in de voorstelling Origin op 13 april in Theater Rotterdam twee wereldpremières van opkomende choreografen uit China en Israël.

Voor Xingxing Gong is het de eerste keer dat zij een stuk maakt bij een gezelschap buiten China. Ook het Israëlische talent Lior Tavori maakt zijn eerste werk voor Scapino. In Origin gaan de dansers op zoek naar de bron, van het leven en zichzelf. Het leven wordt gevierd, uitbundig met elkaar, zoekend naar geluk en hoop of als remedie tegen angst en pijn.

Binnen de snel opkomende moderne dans in China laat Xingxing Gong een sterke eigen stem horen. Haar dansstuk voor Scapino gaat over de kracht en de kwetsbaarheid van het leven. Over de littekens die de wereld ons toebrengt, waaruit ook weer een nieuw leven kan ontstaan. Xingxing Gong won de Scapino productieprijs op het bekende internationale choreografenconcours in Hannover.

Choreograaf Lior Tavori creëert een intrigerende mix tussen zijn roots in de Israëlische volksdans en moderne dans. Een confrontatie tussen vaste groepspatronen en grenzeloze vrijheid. In een energiek dansstuk probeert hij de kloof te overbruggen tussen de identiteit van de groep en het individu. Tavori heeft zijn eigen dansgezelschap in Israël dat regelmatig optreedt in het buitenland.

Klik hier voor de speellijst