Buy website traffic cheap

Vondelpark Openluchttheater viert 50-jarig bestaan met feestelijk programma 

Vrienden Freek de Jonge en de Junior Company van het Nationale Ballet vieren 80e en 10e verjaardagen in het Vondelpark
Amsterdam, 15 mei 2024 - Het Vondelpark Openluchttheater viert deze zomer haar 50e verjaardag. Al 50 jaar is het Openluchttheater het meest toegankelijke theater van Amsterdam waar generaties Amsterdammers iedere zomer genieten van het beste dat Nederland te bieden heeft aan jong talent en gevestigde namen op het gebied van pop, klassiek, dans en familietheater. Een aantal vrienden viert dit jaar ook hun eigen jubileum in het park: de Junior Company van het Nationale Ballet haar 10e verjaardag en Freek de Jonge zijn 80e verjaardag.  
 
Directeur Frans de Vries: “Ooit ontstaan uit de Vondelparkfeesten van de hippies in de jaren 70, is het openluchttheater uitgegroeid tot een cultureel thuis. Maar dan wel één zonder deur, zonder bel, zonder drempels, een thuis voor iedereen. Het is een thuis voor alle Amsterdammers, een thuis voor artiesten en ook een thuis voor ons. Met onze vaste club van medewerkers en vrijwilligers delen wij ook al bijna 20 jaar lief en leed met het theater en het publiek. Wij hebben artiesten groot zien worden en er zijn ons artiesten ontvallen. Wij hebben in alle weersomstandigheden gestaan, successen gevierd en een pandemie overleefd. Zoals de hippies 50 jaar geleden nog het magisch centrum van de wereld in het Vondelpark zochten, is het Openluchttheater al die jaren die magische plek gebleven. De plek waar je even los bent van de gewone wereld waar een danser je ontroert, een comedian je confronteert, een muzikant je vervoert en waar je je ervaringen deelt met je medebezoekers. Wij willen dat nog heel lang blijven. Ook omdat wij geloven dat Amsterdam daar behoefte aan heeft, aan een magische plek waar je iedere zomer ieder weekeinde terecht kan voor de beste concerten en mooiste voorstellingen waar je niet eens een kaartje voor hoeft te kopen. En dat al 50 jaar!” 
 
Openingsweekend met Freek de Jonge en Kwaku Downtown 
In het eerste weekend van juni start het seizoen met muziek en comedy. Op zaterdag 1 juni trapt Freek de Jonge het comedyseizoen af. Op zondag is er verder feest met  Kwaku Downtown: livemuziek, dans & eten en drinken uit verschillende culturen. 
 
Elk weekend in juni en juli zijn er – voor alle bezoekers vrij toegankelijke- optredens in het Vondelpark. Het complete zomerprogramma is te vinden op www.openluchttheater.nl/agenda. Hieronder per genre een greep uit de highlights. 
 
Klassieke muziek uit alle werelddelen 
Voor de klassieke muziekprogrammering ligt dit jaar de focus op klassiek uit alle werelddelen én een combinatie van jong talent en gevestigde namen. Met o.a. op zondag 9 juni het grote Davidsbundler feest met Anna Fedorova, Nicky Schwartz & Davidsbundler Academy, op 16 juni de Dutch National Opera Academy en een speciale ‘Klassiek op vrijdag’ op 21 juni met Fuse, een Nederlands muziekensemble dat zowel klassieke muziek als jazz en andere muziekstijlen ten gehore brengt. Lestari Scholtes, pianiste en programmeur van het Pianoduo Festival en Podium Klassiek, heeft het klassieke programma samengesteld. 
 
Dans – Julidans en Junior Company van het Nationale Ballet 
De junior company van het Nationale Ballet viert op zondag 23 juni haar 10e verjaardag in het Vondelpark Openluchttheater met een openbare les en een voorstelling. Speciaal voor dit jubileumprogramma creëert de Brits-Kameroense choreograaf Joseph Toonga Echoes of Memories, zijn eerste werk voor de Junioren. Ook Julidans maakt dans voor iedereen toegankelijk met twee avonden in het park, op 5 en 12 juli, onder andere met het het duet AeReA van Ginevra Panzetti en Enrico Ticconi en de buitenlocatievoorstelling Fantasie Minor van Marco da Silva Ferreira. Dans is geprogrammeerd door Julie Vegter, onder meer programmaraad Julidans en Programmamaker OFFprojects x Korzo.
 
Pop – høken, fado en mooie partnerships
Zondag 9 juni staat in het teken van høken met The Heinoos en Drukwerk. Op 28 juli geeft vriend van het Openluchttheater Fernando Lameirinhas acte de présence. Voor de het popprogramma werken we weer samen met verschillende partners, zoals Alliance Française, GRAP, Aidsfonds, Pride en Kwaku. Angelo Pertijs, programmeur bij het Patronaat, is de popmuziekprogrammeur. 
 
Comedy – nieuw talent en gevestigde namen 
Een kleine greep uit de comedyvoorstellingen: Martijn Koning treedt op 22 juni op. Ook Dolf Jansen staat weer als vriend van het Openluchttheater op het podium op 6 juli. En op 13 juli staat de winnaar van het Leids Cabaretfestival 2024 - David Linszen - op het podium. Cyanne Moe-Tjon, artistiek leider bij Theaters Diligentia en PePijn, programmeert de comedians op zaterdagavond. 
 
Familievoorstellingen voor alle leeftijden  
De zaterdagmiddag in het Vondelpark is voor alle leeftijden. Met op 8 juni ‘Over een kleine Mol', op 22 juni een nieuwe versie van Roodkapje van Het Kleine Theater, op 6 juli ‘Gezocht: Konijn’ en op 12 juli de spannende avonturen van Anansi. Jessica van der Tol, programmaleider bij de Vries producties en educatie bij Theater de Krakeling, is verantwoordelijk voor de familievoorstellingen. 
 
Het complete zomerprogramma is te vinden op www.openluchttheater.nl/agenda. Daar worden ook eventuele aanvullingen op het programma bekendgemaakt. Voor een aantal optredens kan tegen betaling een stoel op de tribune worden gereserveerd.
 
Openluchtcafé   
De horeca van het Vondelpark Openluchttheater, het Openluchtcafé opent ook in juni en is geopend tijdens programmatijden van het openluchttheater. De opbrengsten van het Openluchtcafé komen ten goede aan het Vondelpark Openluchttheater. Elke bestelling helpt het Openluchttheater vrij toegankelijk te houden.  
 
Voor iedereen, door iedereen 
Het Vondelpark Openluchttheater wil geen financiële drempels en heft geen entree. Wel vragen wij bezoekers om een vrijwillige donatie bij de voorstellingen. Die steun hebben wij hard nodig zodat bezoekers nu maar ook de volgende generaties nog vele zomers kunnen blijven genieten.  
 
 
Over het Vondelpark Openluchttheater 
In Londen heb je Hyde Park, in New York heb je Central Park en in Amsterdam heb je het Vondelpark, met het Vondelpark Openluchttheater als stralend middelpunt. Bekend en geliefd bij alle bewoners en bezoekers van Amsterdam, er is voor ieder wat wils. In juni en juli is er elk weekend een uiteenlopend programma met muziek, comedy, familietheater en voorstellingen, dans en klassieke muziek, van gevestigde namen en opkomend talent. Jaarlijks wordt het Openluchttheater bezocht door 100.000 mensen. Alle optredens in het Vondelpark Openluchttheater zijn vrij toegankelijk. In juni en juli 2024 is het Vondelpark Openluchttheater is elk weekend open.   
Vrijdagavond: dans  
Zaterdagmiddag: familie  
Zaterdagavond: comedy  
Zondagochtend: klassiek  
Zondagmiddag: (pop)muziek  
Het complete zomerprogramma is te vinden op www.openluchttheater.nl/agenda.