Buy website traffic cheap

“De Situatie” een avond vol humor met een boodschapNa twee keer de voorstelling “De Situatie” van Martijn Kardol te hebben moeten missen is het dan zo ver. Vanavond mag ik eindelijk in, Cultureel Centrum Cascade in Hendrik Ido Ambacht van de derde voorstelling van Martijn  Kardol gaan genieten.
Eigenlijk is deze voorstelling "De Situatie" versie 2. In de afgelopen twee jaar dat er niet gespeeld kon worden is de oorspronkelijke versie niet actueel meer en heeft Kardol een nieuwe versie gemaakt.
Behalve de teksten en grappen heeft ook het decor een upgrade gekregen. Waarbij het scheepswiel nu alleen nog een decoratieve functie heeft gekregen. 

Ook hier is, helaas, de zaal weer matig bezet. Kardol opent met een liedje over alle ellende van de afgelopen periode. Met dit nummer brengt hij in een paar minuten tijd de zaal in de juiste sfeer en  die sfeer blijft behouden.

20220209 Martijn Kardol De Situatie DKK Photo Ben Houdijk hr 0893

Het tempo zit er bij Kardol goed in, hij heeft ook zo ontzettend veel te vertellen. De éne na de andere situatie wordt geschetst zonder dat het totale plaatje warrig wordt. Kardol weet zeer herkenbare omstandigheden uit te vergroten, en zo te vertellen dat ze geloofwaardig blijven. Hierdoor worden de grappen enorm versterkt. De felheid van de grappen is in perfecte balans. Hard waar het hard kan en mag zijn. Met integere en intieme grappen als waardige tegenhanger.

Kardol speelt met de taal en met het publiek. Vanavond is Hendrik-Jan de “klos”. Als je in het midden van rij één gaat zitten dan vraag je er natuurlijk ook om, grapt Kardol.  Hendrik-Jan werkt voor een postzegel- en muntengroothandel en deze niet essentiële functie komt op briljante wijze gedurende de voorstelling telkens weer terug.

20220209 Martijn Kardol De Situatie DKK Photo Ben Houdijk hr 0432

Dat Kardol zich zorgen maakt over hoe we met onze planeet omgaan is ook een terugkerend onderwerp. De inzet hiervoor is de aankomende geboorte van zijn dochtertje. Dat we niet goed met onze planeet omgaan en dat we vaak een beeld laten zien die verre van de toekomstige realiteit is, wordt op verschillende zeer creatieve manieren uitgebeeld. Een wat serieuzere ondertoon met de juiste hoeveelheid humor, waardoor de boodschap goed overkomt.
Dat de boodschap is overgekomen is merk ik ook aan het publiek. Er is even wat tijd nodig om de reeks grappen weer op te pakken.

20220209 Martijn Kardol De Situatie DKK Photo Ben Houdijk hr 0419

Ondanks dat de zaal matig bezet is weet Kardol de sfeer er goed in te houden. De respons van het publiek op de grappen van Kardol doet in kwaliteit niet onder voor die van een volle zaal. De manier van vertellen van deze cabaretier kan met gemak, ook een groepje van vijf mensen op een feest boeien.
Tussen het lachen door blijf ik ademloos luisteren. Ik ben zo nieuwsgierig waar het volgend verhaal over zal gaan. Hierdoor boeit de voorstelling van de eerste tot en met de laatste seconde. Kardol is geen liedjes cabaretier. Gezien zijn zangstem is dat misschien wat jammer.

“De situatie” is een voorstelling die het wachten meer dan waard was. Martijn Kardol voelt zijn publiek perfect aan. Met humor weet hij toch een mooie belangrijke boodschap mee te geven.
“Als we allemaal een beetje ons best blijven doen, komt het misschien nog goed met onze kostbare planeet, de aarde”

Klik hier voor de speellijst

Recensie “De Situatie” een avond vol humor met een boodschap Martijn Kardol