Buy website traffic cheap

Greg Shapiro, Leaving Trumpland 2.0

Foto: Adrie Mouthaan
De Amerikaans-Nederlandse comedian Greg Shapiro komt vanaf 13 september met een nieuwe versie van zijn vorige show: Leaving Trumpland 2.0. In deze voorstelling brengt hij een survival guide voor de aankomende verkiezingen, met zijn kenmerkende vlijmscherpe gevoel voor humor.

We dachten dat we van hem af waren, maar daar is hij weer… In de voorstelling Leaving Trumpland 2.0 probeert Greg Shapiro opnieuw afscheid te nemen van zijn Trump-imitatie, onder andere bekend van de ‘Netherlands Second’ video bij Zondag met Lubach. 

Shapiro (Boom Chicago, BNR, Comedy Central) stoomt Nederlanders en expats met deze show klaar voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 5 november. Leaving Trumpland (geregisseerd door Michael Diederich) was Greg Shapiro’s zesde solovoorstelling en leverde hem lovende recensies op. Cabaret, stand-up en een vleugje improvisatie, over onderwerpen als campagne voeren, stemmen per brief en vluchtelingen als buren, maar ook over hoe Shapiro zijn stiefvader aan corona verloor, nadat hij besmet werd door Trump-aanhangers. 

In deze herziene versie komen allerlei actuele vragen aan bod. Wordt Trump écht weer president? Zal de hoogbejaarde Biden de verkiezingsdag überhaupt wel halen? Kun je eigenlijk president zijn als er zoveel rechtszaken tegen je worden aangespannen? Eén ding is zeker: of hij nu wint of niet, Trump zal sowieso zijn eigen overwinning uitroepen. 

Als Trump nu weer verliest, dan laten we Trumpland (hopelijk) voorgoed achter ons. Maar wat als hij wint? Zal Shapiro dan ooit nog kunnen terugkeren naar zijn geboorteland?

Een deel van zijn familie woont in ‘Deep Red States’, waar je maar beter geen Biden-sticker op je auto kunt plakken. Andere familieleden geloven dat Joe Biden een pedofiel is met buitenaards DNA. Maar als het Shapiro lukt om Thanksgiving met deze mensen te overleven, dan kunnen wij (zeker na deze voorstelling) de komende verkiezingen ook aan.

Neem je vragen mee voor beide kandidaten, want Greg Shapiro staat klaar om ze te beantwoorden – zowel in de persoon van Joe Biden als die van Donald Trump. De première is 23 september in De Kleine Komedie te Amsterdam.