Buy website traffic cheap

Kirsten van Teijn, (S)EXPERIMENT geslaagdIk mag van mijzelf toch wel zeggen dat ik een zeer frequent theaterbezoeker ben. Als ik dan naar een voorstelling ga van een cabaretière die al drie programma’s heeft gemaakt denk ik onder welke theatersteen heb ik gelegen? De cabaretière waar ik het nu over heb is Kirsten van Teijn en vanavond is haar vierde voorstelling (S)EXPERIMENT in première gegaan.

Verwachting
Wat wil of moet je verwachten van een cabaretvoorstelling met als titel “(S)EXPERIMENT”? Kirsten van Teijn geeft hiervan op eigentijdse manier en op een herkenbare en ludieke wijze een voorstelling van. Als van Teijn het podium opstapt,  staat er wel een verschijning zeg! Daar is iemand die staat te popelen om te beginnen, om haar verhaal te vertellen. Het publiek zit klaar om alles te ontvangen. Om de toon van de voorstelling te zetten gaat van Teijn in op de titel van de voorstelling en wat mensen kunnen verwachten. De grootste orgie die ooit in De Kleine Komedie gehouden is! Of onze kleren aanblijven? “De kans is groot van niet” zegt van Teijn.

5 (S)EXPERIMENT Kirsten van Teijn Foto Casper Koster Relaties
Van Teijn neemt het publiek mee op de ontdekkingstocht in het leven van haar, haar vriend en haar vriendin. Alle taboes die er zijn als een mens van meerdere mensen houdt komen voorbij. Bij van Teijn nog boeiender omdat zij een relatie heeft met haar man en ook nog één met een vrouw. Zonder enige schroom vertelt van Teijn over haar eerste ontmoeting met haar vriendin en hoe ze zo snel wanhopig verliefd op haar werd maar ook gewoon wilde verder leven met haar man.

8 (S)EXPERIMENT Kirsten van Teijn Foto Casper Koster
Energie
Van Teijn zit vol energie en die energie stroomt in grote golven de zaal in. De taboes, die er zijn over de moderne beelden over seksualiteit en liefde, worden vanuit zo vreselijk veel verschillende kanten belicht.  Haar humor en zelfspot is strak en vlijmscherp. Haar spel is energiek, snel en soms ook klein en integer. Vocaal heeft van Teijn een mooie volle klank. Een stem die, helaas vanaf mijn positie,  een aantal keren wat wordt ondergesneeuwd door het volume van de muzikale begeleiding (Sound design, Jelle Bruinsma) Het decor is eenvoudig maar kleurrijk functioneel. Door de inzet van LED Tubes wordt een ware caleidoscoop van kleuren gecreëerd.  Zo kan je ook met weinig veel indruk maken.

9 (S)EXPERIMENT Kirsten van Teijn Foto Casper Koster
“(S)EXPERIMENT” is een voorstelling die een gevoel weergeeft van een grote groep die zich eigenlijk vrij zou willen kunnen bewegen en uiten, maar door een deels niet begrijpende maatschappij in hokjes worden geplaatst. De tijd van bekrompen denken wordt hierbij belicht waardoor je bij jezelf te raden gaat of je tot deze groep behoort of de vrije geest hebt hierin mee te gaan en mensen te accepteren en respecteren zoals ze zijn en doen.

Klik hier voor de speellijst

Gezien op 8 november 2021 Kleine Komedie Amsterdam


Recensie Kirsten van Teijn, (S)EXPERIMENT geslaagd