Buy website traffic cheap

Recensie De grote Un, Dos, Stress Kerstspecial


Door Andy Doornhein - foto's Henk de Bie

Zet Thijs van de Meeberg , Remy Evers en Marco Lopes bij elkaar in een Kerstvoorstelling en je hebt de ultieme puinhoop gecreëerd. Onder de naam Un, Dos, Stress opereren de drie mannen al sinds 2017 tijdens hun afstudeervoorstelling “De totale Escalatie”  Maar pas in 2022 zijn ze het theater in gegaan met hun eerste avondvullende voorstelling. “De grote Un, Dos, Stress Kerstspecial” Dit jaar staan ze opnieuw in deze formatie in het theater met weer “De grote Un, Dos, Stress Kerstspecial”

Recensie De grote Un, Dos, Stress Kerstspecial  

De plaats waar ik getuige mag zijn van deze voorstelling is de kleine zaal van Theater Bellevue in Amsterdam. Voor een voorstelling als deze een perfecte locatie.  “De grote Un, Dos, Stress Kerstspecial” is namelijk een zeer intense voorstelling waarbij je in dit theater er echt met je neus boven op komt te zitten. Voor aanvang mag je op een formuliertje een voor jou belangrijke kerstwens invullen, die wordt later opgehaald en dan zal deze tijdens de voorstelling in vervulling gaan. Ik kan weinig schrijven over het verloop van de voorstelling, omdat ik dan de éne na de andere spoiler uit het toetsenboard zou laten komen.

Recensie De grote Un, Dos, Stress Kerstspecial

Eén ding verklap ik, met die wensen loopt het allemaal een beetje anders. De voorstelling is één en al chaos. De sketches volgens elkaar in een razend tempo op waardoor het soms echt niet mogelijk is om bij te komen van het lachen. Hoezo eventjes een beetje pauze? Vandaag maar eens een keertje niet. Is er een samenhang tussen de verschillende sketches? Nee niet echt behalve dat er wel altijd een componentje inzit wat mogelijk ook iets met de kerst te maken zou kunnen hebben.  Zelden heb ik zo’n waanzinnige maar ook bizarre cabaret voorstelling gezien. Enige vorm van schaamte is werkelijk nergens te vinden en dat maakt deze voorstelling briljant in zijn klasse.

Recensie De grote Un, Dos, Stress Kerstspecial  

Het lijkt dat deze voorstelling in hoofdzaak voor het plezier van de heren zelf is gemaakt. De luchtigheid die hier uit voortkomt is zo aanstekelijk dat ik na de voorstelling nog uren met een lach op mijn gezicht rond loop. “De grote Un, Dos, Stress Kerstspecial” is  zo grappig, zo walgelijk en zo briljant. Ik hoop dat dit een jaarlijkse traditie gaat worden, want het is een heerlijke creatieve afsluiting van het jaar.

Klik hier voor de speellijst.

Gezien op 17 december Theater Bellevue Amsterdam