Buy website traffic cheap

Recensie Jeroens Clan, Korte Metten


Door Andy Doornhein – foto’s Lisse van Wijnen

Heb je een teer zieltje? Laat die maar thuis!

Ze kennen elkaar sinds de brugklas en daar stonden ze ook voor het eerst samen op het podium.  Bram Kroon, Jip de Poorter en Matthias Tuns vormen samen de cabaretgroep Jeroens Clan.
In 2021 stonden ze voor het eerst op het professionele podium met hun debuutvoorstelling Tere Zieltjes. ( Gratis te zien op YouTube JEROENS CLAN - TERE ZIELTJES (hele show) (youtube.com) )

Het fundament voor de nieuwe voorstelling voor seizoen 2023-2024 Korte Metten wordt grondig opgebouwd. Maar liefst drie en twintig voorstellingen voor de première op vier december 2023 in Amsterdam. Er zijn niet veel theatergroepen die zich dit kunnen permitteren.
Helaas kon ik de première voorstelling niet bezoeken, daarom nu in de herkansing in één van  mijn favoriete theaters, Walhalla in Rotterdam.

Recensie Jeroens Clan Korte Metten

Vanavond blijft het achterdoek open en dat geeft een prachtig uitzicht op de Müllerpier. Ik zie de loopbrug vanaf Katendrecht en Hotel New York. Zo nu en dan glijdt een watertaxi ook nog door het beeld. Een unieke achtergrond voor een voorstelling die niet voor enige vorm van afleiding gaat zorgen, om de eenvoudige reden dat het zicht enigszins wordt vertroebeld door de effecten van de rookmachine.

Recensie Jeroens Clan, Korte Metten

Als Kroon, De Poorter en Tuns het podium betreden, knalt er een bak energie de zaal in. Energie, die gedurende de anderhalf uur van deze voorstelling, zelden op een wat lager pitje komt te staan. De heren gunnen het publiek echt wel zo nu en dan een piepklein rust momentje, om dan meteen weer vol aan de bak te gaan.
De sketches hebben als rode draad de verandering die ontstaat als vrienden zich gaan settelen. Alle geijkte tijdsbestedingen komen voorbij gezien vanuit drie verschillende perspectieven. Vanuit deze basis ontstaan weer nieuwe verrassende situaties. In hun teksten en opvattingen zetten de heren op geen enkel onderwerp een rem. Onderwerpen als Woke en generatie Z worden met krachtig, niets ontzeggend taalgebruik behandeld. Die grofgebektheid is ontwapenend grappig. Ik laat alle vormen van opgebouwde schaamte volledig los.

Recensie Jeroens Clan, Korte Metten 

De snelheid van de grappen en het schakelen tussen die verschillende invalshoeken van een grap is verschrikkelijk hoog. Is de éne grap net ingedaald staat de andere grap alweer in de wachtrij van mijn bewustzijn. Een continue stroom van keiharde grappen moet verwerkt worden. Gelukkig zijn er zo nu en dan korte rustmomentjes ingebouwd, maar dat zijn er gelukkig niet veel. Net genoeg om toch de benodigde hoeveelheid zuurstof tot je te kunnen nemen.

Korte Metten is een frisse, snelle en uitermate grappige cabaretvoorstelling. Keiharde grappen worden afgewisseld met een absurde kijk op het hedendaagse leven. Is het veilig op rij één? Ga er gewoon zitten en je merkt het vanzelf.

Klik hier voor de speellijst

Gezien op 13-1-2024 Theater Walhalla Rotterdam