Buy website traffic cheap

Recensie Kirsten van Teijn – Jaloezie is een BITCH!Door Andy Doornhein – foto Rik Versteeg / Casper Koster

Je hebt zelf twee relaties, één met een man en één met een vrouw. Op een dag vertellen je partners dat zij ook wel eens wat andere ervaringen willen opdoen. Als na verloop van tijd je vriendin verliefd is geworden op een ander krijgt het leven ineens een andere wending.
Dit is het basis thema van de nieuwe voorstelling van Kirsten van Teijn, Jaloezie is een Bitch

Kirsten van Teijn is poly amoureus, ze kan van meerdere mensen tegelijkertijd houden en daar een relatie mee hebben. In haar eerste programma (S)experiment vertelt ze over de mogelijkheden en onmogelijkheden van zo’n relatie. In Jaloezie is een Bitch, gaat ze een stapje verder. Wat gebeurt er als haar ‘open mind’ toch niet zo open is als zij zelf  altijd had gedacht? Van Teijn heeft al tien jaar een relatie met haar vriend en acht jaar met haar vriendin en daar is, om het gezin compleet te maken, nog een hond bijgekomen.

Recensie Kirsten van Teijn – Jaloezie is een BITCH!

De opening van het programma komt meteen binnen. Niet qua emoties, maar de energie knalt van het toneel af. Alsof een veulen voor het eerst weer de wei in mag. Van Teijn houdt deze energie de hele voorstelling vast, hierdoor is het onmogelijk om de aandacht te verliezen. Ik blijf gefocust op alles wat er op het toneel gebeurt.
Haar verhaal begint met een uitleg over haar twee relaties en hoe haar omgeving hierop reageert. Deze opbouw is handig voor de mensen die haar eerdere voorstelling niet gezien hebben. Vanavond denk ik niet dat er iemand is die deze uitleg nodig heeft.

Ieder onderdeel wat in de voorstelling aangesneden wordt heeft meerdere ladingen. Humor en realiteit liggen vanavond zo dicht naast elkaar. Hierdoor krijgt de voorstelling voor mij extra kracht mee. Is die gebeurtenis in het theater in de Biblebelt nu echt gebeurt of niet? Van Teijn zet mij constant aan het denken. Haar manier om onderwerpen te bespreken zit vol humor, vooral zwart gallige grappen waarbij zij zichzelf niet spaart. Maar ik voel ook veel oprechte emoties. Als het moment gekomen is dat haar ‘open-minded’ levensstijl wordt aangevallen, worden de lachsalvo’s met de snelheid van een mitrailleur afgeschoten. De onderliggende pijn van jaloezie is hierdoor nog veel sterker voelbaar.

De gedrag sessies met de hond, om het dier met verlatingsangst om te leren gaan, zijn prachtige scènes waarbij het dier de spreekbuis is geworden van de menselijke gevoelens binnen een relatie. Ook dit wordt doorspekt met een heerlijke dosis humor.
De liedjes zorgen voor kleine momenten waar alles even op zijn plaats kan vallen zonder dat de energie minder wordt.

Van Teijn heeft zichzelf met Jaloezie is een Bitch naar een hoger niveau getild. Verbaal sterker en haar grappen intenser.  
Met een waanzinnig grappige zelfreflectie geeft ze het publiek veel mee om over na te denken. Emoties en humor gaan vanavond hand in hand in perfecte harmonie.

Met de meezinger ‘Wij bestaan’ komt deze voorstelling ten einde en wil je weten of het allemaal goed afloopt? Klik dan hier voor de speellijst.