Buy website traffic cheap

Recensie Nabil, Nee, precies daarom


Door Andy Doornhein - foto's Annemieke van der Togt

Soms heb je op een feestje iemand die de hele avond kan entertainen met goede verhalen en passende grappen. Iemand waar je naar uit kijkt en hoopt dat die er vanavond ook is. Nabil Aoulad Ayad zou zo’n goede vriend kunnen zijn.
Vanavond gaat zijn vierde voorstelling in première, Nee, precies daarom. Hierin vraagt Nabil zich af of we niet al zijn uitgepraat met elkaar! Alles is inmiddels toch al uitgevonden, gezegd en gedaan?

Recensie Nabil, Nee, precies daarom

Met het thema van deze avond kan je als cabaretier werkelijk alle kanten op en dat doet Nabil dan ook. Op een vrij relaxte wijze vertelt Nabil het éne na het andere verhaal. Zijn ontspannen manier van praten brengt mij als toehoorder soms een beetje in verwarring. Ik luister soms echt serieus naar een verkondigde mening of inzicht waardoor ik de opbouw naar de clou van het verhaal regelmatig niet eens door hebt. Vele grappen komen zo spontaan binnen alsof Nabil hier zelf binnen het verhaal totaal niet mee bezig is. De timing is meesterlijk, want dit maakt de humor in een verhaal bijzonder kwetsbaar. Als een grap, of was dit er toch niet één, een keertje niet ontstaat is dat eigenlijk geen enkel probleem want het is altijd weer de opbouw naar de volgende.

Recensie Nabil, Nee, precies daarom 

De aangesneden onderwerpen zijn er veel, van de “professionele” mening van Gerard Joling over de toestand in de wereld bij Humberto Tan tot een sprekende imitatie van Olof uit B&B vol liefde. Allemaal heel herkenbare situaties, die een buitengewoon grappige twist mee krijgen zonder de essentiële basis te verliezen. Vooroordelen worden op subtiele wijze besproken. De behandeling van het vraagstuk vreemdelingen zit bij mij nog letterlijk in mijn hoofd, niet echt heel moeilijk want Peter uit Waalwijk is voor 99% toch niet te verstaan.

Dat Nabil in 2006 Nederlands kampioen beatboxen is geworden heeft hij nog even laten horen. Een gave die je in het theater bij cabaret zeer zelden tegenkomt en waar Nabil exclusief gebruik van kan maken. Ook als muzikant is hij zeer getalenteerd. Vaak zijn de muzikale onderbrekingen voor mij een rustpuntje in de  voorstelling. Een momentje om even bij te komen van het lachen. Bij Nabil gaat dan ook de humor gewoon door. Zijn Gordon act is meesterlijk.

Met Nee, precies daarom zet Nabil weer een fantastische voorstelling in het theater neer. Veelzijdig, grappig en verrassend.

Note:
De heerlijke zoetigheden vóór de voorstelling en de spontaan in onze handen geworpen enorme bos bloemen hebben geen enkel effect gehad op de beoordeling van deze voorstelling
.

Klik hier voor de speellijst

Gezien op 23-1-2024 in de Kleine Komedie in Amsterdam.