Buy website traffic cheap

Ronald Snijders "Een avond met mij" Vier sterren? Karnemelk!Hij staat al tien jaar solo in het theater en vanavond gaat zijn voorstelling “Een avond met mij” in de Kleine Komedie in première. Een première die al twee keer is uitgesteld vanwege de Lockdown.  Dus ja, hoe lang staat hij nu eigenlijk al solo op het podium?

Snijders vertelt over het ontstaan van deze jubileum voorstelling en dat we naast nieuwe dingen ook de gouden oude grappen en verhalen te horen krijgen, want daar is het publiek natuurlijk voor gekomen. Vooral niet te vergeten, de “Zomerhit” van Ronald Snijders.

Dan gaat het los, in een sneltrein vaart worden mijn hersenen beroert met de meest hilarische, absurdistische humor die ik maar ken.  Snijders zegt in zijn intro dat hij hoopt dat de dagelijkse ellende deze avond even weg zal gaan en daar is hij op een meesterlijke wijze in geslaagd.

Ronald Snijders Een avond met mij foto Jaap Reedijk (2)

Snijders, zijn compleet unieke wijze om het éne verhaal over te laten gaan in het andere, zorgt er voor dat de aandacht geen seconde de tijd krijgt om te verslappen. Hoewel hij in een “cursus” zegt, daar een heel andere techniek voor te gebruiken.
De bekende woordgrappen gaan soms zo snel en subtiel voorbij, dat als Snijders weer met de volgende grap bezig is, de vorige grap pas binnenkomt. Ik vraag mij soms wel eens af hoeveel grappen mis ik op zo’n avond eigenlijk?

Ronald Snijders Een avond met mij foto Jaap Reedijk (5)

De muzikale bijdragen van Snijders zijn verrassend. De niet zo stille ‘Silent disco” is al grappig, maar bij de reeks korte liedjes lig ik zowat krom van het lachen.

Toch zit er in deze voorstelling, voor mij, een wat minder moment. Ik mag zeggen dat ik deze voorstelling al eerder heb mogen bekijken. De scène met de eerste man op aarde is voor mij wel even een inkakkertje. Teveel herhaling op het zelfde thema waardoor het wel een eeuwigheid lijkt te duren voordat de sketch voorbij is. Het voordeel is wel van dit rustmomentje, dat mijn wangen en vooral mijn ingewanden weer even tot rust kunnen komen.

Ronald Snijders Een avond met mij foto Jaap Reedijk (6)

Het creatieve hoogtepunt van de avond is toch wel het gedicht “Soundcheck van een drumstel”  Het woordritme wat er in dit gedicht zit is niet meer uit mijn geheugen te wissen. Zelfs als ik nu naar een drumsessie luister hoor ik onder andere:  Kakkatoe, Bitch, Dom en Tampon.

“Een avond met mij” is weer een prachtige voorstelling vol idiote, absurdistische humor.  Ronald Snijders op zijn best en dat al meer dan tien jaar lang.

Klik hier voor de speellijst

Gezien 4 oktober 2022 Kleine Komedie