Buy website traffic cheap

Ronald Snijders gaat persoonlijke pad op in nieuwe voorstelling Als Mens

Foto Anne van Zantwijk

Komiek Ronald Snijders komt volgend seizoen met een nieuw theaterprogramma, Als Mens. Het is zijn eerste nieuwe voorstelling sinds het winnen van de Nederlandse Oeuvreprijs voor al zijn theaterprogramma’s in 2021. Zijn laatste show, Een avond met mij, wordt aanstaande zondag 2 juni uitgezonden op NPO3.

In zijn nieuwe show Als Mens gaat de warrig gekapte komiek van de talige nonsens dit keer vertellen over zijn echte leven, als mens. Wie is de man achter de absurdist? En hoe is-ie daar zo gekomen? Het is voor het eerst dat hij in het theater over zijn eigen leven gaat vertellen. Daarmee tapt hij uit een ander vaatje. “Ook gestoord, maar persoonlijker.” Al zal hij waarschijnlijk toch ook gewoon weer met oneliners strooien, vreemde liedjes zingen en over de randen van de logica heen banjeren. De speellijst staat sinds deze week online.

Met zijn vorige voorstelling Een avond met mij toerde Ronald Snijders vier jaar lang succesvol langs de Nederlandse theaters. “Een avond met mij voelde als één grote toegift, een soort ‘Best of’ met bijna volledig nieuw materiaal”, aldus Ronald Snijders. Hij gaat erin terug naar hoe alles begon: met de mensheid, met de taal, met zijn aankomst in het theater. Oneliners, een silent disco, superkorte liedjes, een diashow, een experimenteel gedicht.

Het is waar Ronald Snijders om bekend staat. Absurdisme met veel taalgrappen, verpakt in geheel eigen opgewekt-verwarrende logica. Op televisie verwierf hij bekendheid met De Staat van Verwarring, RamBam, De Slimste Mens en als tafelheer/gast aan diverse talkshowtafels. Ronald Snijders schreef o.a. De Alfabetweter, opvolger De AlfabetBeter en scheurkalender De Schrikkelkalender (met Fedor van Eldijk) en maakt samen met Pieter Jouke de televisietheatertalkshow De Staat van Verwarring. Solo maakte hij eerder de cabaretvoorstellingen Verkeerde Benen, One Man Show, Welke Show, Groot Succes 2.

Zijn nieuwe voorstelling Als Mens gaat vanaf september de theaters in en op 23 oktober in première in De Kleine Komedie in Amsterdam. Een avond met mij is zondag 2 juni rond circa 21.15 uur te zien op NPO3.

Klik hier voor de speellijst