Buy website traffic cheap

Tim kroezen wint jury– en publieksprijs Comedy Talent Award 2022

In een ijzersterk veld wist de beginnende stand-up comedian Tim Kroezen zowel de jury- als de publieksprijs op zijn naam te schrijven. De Utrechter imponeerde de zaal met geestige verhalen over zijn werk, klimaathooligans en zijn burn-out.

De jury, bestaande uit Eric Looge (label manager Pias Comedy), Lucia Claus (directeur Stadsschouwburg Utrecht), Kees van Amstel (comedian, columnist, acteur) en Yvette Boellaard van Tuyl (bestuurslid stichting UICF), prees het ogenschijnlijk en overtuigend gemak van Kroezen, zijn contact met de hele zaal en de natuurlijke manier van presenteren die het laat lijken of hij al jaren op het podium staat.

Dit jaar deden meer dan 130 beginnende grappenmakers mee aan de voorrondes van de Comedy Talent Award (CTA) in Utrecht. Uiteindelijk haalden zes comedians de finale die dit jaar voor het eerst in Hertz-zaal van poppodium TivoliVredenburg in Utrecht werd gehouden. Tirza Gehring, Roy de Jong, Tim Kroezen, Maaike Dirkje Hop, Djoni de Vos en Davine Perik speelden daar voor hun grootste publiek tot nog toe, bestaande uit meer dan driehonderd enthousiaste bezoekers.

Tim mag nu optreden op de Big Binge of Comedy op 4 en 5 maart in TivoliVredenburg tijdens het Utrecht International Comedy Festival (UICF). Het UICF is het grootste stand-up comedyfestival van Nederland met dit jaar optredens van onder anderen Raoul Heertje, Guido Weijers, Nathon Caton (UK), Jen Brister vele anderen. Het kersverse talent komt zo dus terecht in een line up met een aantal grote namen.

“De Comedy Talent Award is een initiatief van het Stichting UICF. Deze organisatie heeft niet alleen als missie elk jaar het grootste comedyfestival van de Benelux neer te zetten, maar zorgt ook voor de talentontwikkeling van comedians. Daarom begeleiden wij aspirant-comedians naar een hoger niveau en bieden een groot podium aan voor deze aanstormende talent”, aldus Jeroen Pater, creatief leider van het UICF.

Dit was alweer de zevende editie van de Comedy Talent Award en de wedstrijd is inmiddels uitgegroeid tot de meest toonaangevende competitie voor beginnende stand-up comedians in Nederland. En de CTA helpt comedians met doorbreken: zo won drie jaar Tobi Kooiman de CTA-publieksprijs, en sleepte hij daarna de publieksprijs in de wacht bij Cameretten. En ook andere winnaars als Teun van den Elzen, Odette van der Molen, Pieter van Breevoort en Marco Lopes begonnen aan de wedstrijd als amateur en zijn nu professionele comedians.